Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtPersoonlijke blogVoorbereiding

Beleef het unieke vuurwerk van Madeira in 2023 vanaf een cruiseschip!

Beleef het vuurwerk van Madeira op een cruiseschip in 2023!

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen talloze cruiseschepen naar het Portugese eiland om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn op je cruiseschip? Wij zetten alle schepen op een rijtje. In 2023 zijn het er 7.

Bekijk hier de cruises voor het vuurwerk van 2022!

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. Wanneer je van Noord-Europa – vaak vanuit Southampton – naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van Madeira bij de jaarwisseling van 2023/2024?

AIDAnova – AIDA Cruises – 8 dagen

AIDAnova maakt vanuit Tenerife of Gran Canaria een 8-daagse cruise. Je bezoekt naast Madeira ook Fuerteventura en Lanzarote. Vanaf €1000.

Arcadia – P&O Cruises – 17 dagen

Vanuit Southampton op 21 december 2023 gaat de Arcadia naar Vigo en Lissabon, naar de Canarische Eilanden en op 31 december naar Madeira en daarna terug naar Southampton op 6 januari 2024. Vanaf €2528.

Borealis – Fred. Olsen Cruise Lines -15 dagen

De Borealis (ex-Rotterdam) van Fred. Olsen Cruise Lines vertrekt op 22 december 2023 vanuit Liverpool voor een 15-daagse cruise. Ze vaart in 4 dagen rechtstreeks naar de Canarische Eilanden. Op de terugweg komt je ook nog langs Lissabon. Terugkomst op 5 januari 2024. Verkrijgbaar vanaf ca. €3113 bij Fred. Olsen.

Marella Explorer – Marella Cruises – 8 dagen

De Britse Marella Explorer vertrekt naar keuze uit Tenerife (29 december 2023) of Gran Canaria  (30 december) voor een 8-daagse cruise langs de Canarische Eilanden en Funchal.

Mein Schiff 1 – TUI Cruises – 12 of 29 dagen – all-inclusive!

De Mein Schiff 1 maakt een 12-daagse premium all-inclusive cruise. Je vertrekt verrassend vanaf Palma de Mallorca en bezoekt naast Funchal ook o.a. La Palma en La Gomera. Vanaf €1849 voor 12 dagen.

In 2023 zal ook de Mein Schiff 3 een cruise maken naar Madeira, vanaf Bremerhaven op 17 december 2023. Dit schip maakt een 29-daagse reis verder naar o.a. de Kaapverdische eilanden. Vanaf slechts €3099.

Een uitstekende keuze omdat in deze cruise veel (fooien, geselecteerde drankjes) is inbegrepen op deze casual schepen!

Spirit of Adventure – Saga Cruises – 19 dagen

Nieuw in dit rijtje is cruiseschip Spirit of Adventure van Saga Cruises. Je start op 18 december 2023 in Portsmouth en gaat via Porto, Lissabon en Cadiz naar de Canarische Eilanden. Op 5 januari 2024 ben je weer terug in Portsmouth.

Queen Victoria – Cunard – 16 of 18 dagen

De klassieke Queen Victoria vaart vanuit Southampton op 23 december 2023 een 16-daagse cruise via Lissabon naar de Canarische Eilanden. Je eindigt deze reis in Southampton óf in Hamburg (18 dagen). Vanaf €3391.

Boek hier je cruise bij:

Jaar >>
2023
2024

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger