Cruisereiziger

Fuerteventura

Fuerteventura

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan in de haven van Puerto del Rosario op Fuerteventura. Er is ruimte voor 1 schip, maar omdat het een industriële haven gaat, kunnen makkelijk meer plekken gevonden worden. Er is geen cruise terminal. Buiten het terrein staan diverse kantoortjes van autoverhuurbedrijven. De hop-on-hop-off bus stopt vrijwel direct bij de uitgang. Dit is een kleine bus, geen grote touringcar.

Afstand naar het centrum

Het centrum ligt op nog geen 5 minuten. Loop vanaf het cruiseterrein rechtdoor over de parkeerplaatsen heen en dan de bebouwing in naar rechts. Je kunt ook eerst wat flaneren langs de promenade naar rechts en bij de rotonde naar links te gaan.

Een strand zie je liggen vanaf het cruiseschip. Je staat er in 5 minuten.

Fuerteventura is het meest langgerekte eiland van de Canarische Eilanden. Er zijn helaas geen goede busverbindingen of treinen aanwezig. Het beste ga je mee op een excursie of huur je een auto. Voor een tochtje in de buurt van het schip kan je ook een kleine hop-on-hop-off bus gebruiken. (meer info hier)

Wat is er te doen op Fuerteventura?

Fuertaventura staat bekend om de Aloe Vera die op het eiland groeit, er is cultuur en je kunt genieten van de mooie natuur.

Highlights van het eiland zijn:

  • Dierentuin Oasis park: dierentuin met bv ook safari mogelijkheden en een kamelentocht.
  • Zandduinen in het nationale park Corralejo
  • Het nabijgelegen eiland Lobos met Romeinse resten, snorkelmogelijkheden of maak een natuurwandeling.
  • Naar één van de 150 stranden 🙂 Caleta de Fuste (voor gezinnen), Playa Grande (10 km lang), bij Costa Calma ligt het Playa Esmeralda.

Boek je excursies alvast vooruit!


 

Wil je ook een cruise maken naar Fuerteventura?

Bekijk welke schepen in de komende winter van naar de Canarische Eilanden varen:

Overzicht schepen