Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtPersoonlijke blogVoorbereiding

Beleef het unieke vuurwerk van Madeira in 2024 vanaf een cruiseschip!

Beleef het vuurwerk van Madeira op een cruiseschip in 2024!

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op het Portugese eiland Madeira. Elk jaar komen talloze cruiseschepen naar de stad Funchal op Madeira om het prachtige vuurwerk met Oud & Nieuw te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een wereldbekende show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn op je cruiseschip? Wij zetten alle schepen op een rijtje. In 2024 zijn het er tien! Twee meer dan in 2023.

 

Bekijk hier de cruises voor het vuurwerk van 2023!

 

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. Wanneer je van Noord-Europa – vaak vanuit Southampton – naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste beste

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van Madeira bij de jaarwisseling van 2024/2025?

In 2024 bezoeken deze 10 schepen het vuurwerk:

 • AIDAblu – AIDA Cruises
 • Aurora – P&O Cruises
 • Borealis – Fred. Olsen Cruise Line
 • Mein Schiff 5 en Mein Schiff 7 – TUI Cruises
 • Amera – Phoenix Reisen
 • Queen Anne – Cunard
 • Marella Explorer – Marella Cruises
 • Renaissance – CFC
 • Spirit of Adventure – Saga Cruises

Aardig om te zien dat er van deze 10 twee een Nederlands tintje hebben, de Borealisde oude Rotterdam 6, en de Amera de oude Prinsendam.  

AIDAblu – AIDA Cruises – 8 dagen

AIDAblu maakt vanuit Tenerife een 8-daagse cruise met vertrek op 29 december 2024. Je bezoekt naast Madeira ook Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife. Vanaf €1045. Deze cruise kan je naar wens enkele dagen verlengen (ervoor of erna). AIDA biedt talloze mogelijkheden.

Boek deze bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Queen Anne – Cunard – 16 of 18 dagen

De klassieke nieuwe Queen Anne vaart vanuit Southampton op 22 december 2024 of start in Hamburg op 20 december 2024 voor een 15/19 daagse cruise via La Coruna naar de Canarische Eilanden. Je eindigt deze reis in Southampton óf in Hamburg Vanaf ca. €2200 (Southampton) of €3906 vanuit Hamburg.

Bekijk bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Stip Zeetours

Borealis – Fred. Olsen Cruise Lines -15 dagen

De Borealis (ex-Rotterdam) van Fred. Olsen Cruise Lines vertrekt op 21 december 2024 vanuit Portsmouth voor een 15-daagse cruise. Ze vaart in 4 dagen rechtstreeks naar de Canarische Eilanden (met La Palma, La Gomera, Gran Canaria en Tenerife).  Terugkomst op 4 januari 2025. Verkrijgbaar vanaf ca. €2900 bij Fred. Olsen.

Aurora – P&O Cruises – 17 dagen

Vanuit Southampton op 21 december 2024 gaat de Aurora naar Vigo en Lissabon, naar vier eilanden (Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, La Palma) van de Canarische Eilanden, op 31 december naar Madeira en daarna terug naar Southampton op 6 januari 2024. Vanaf €2762.

Bekijk ze bij:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Amera – Phoenix Reisen – 22 dagen

De Amera – de welbekende ex-Prinsendam – maakt een echte winterreis van 22 dagen vanuit het Duitse Bremerhaven. Onderweg bezoek je Porto en Lissabon, verblijf je 2 dagen op Madeira om van het vuurwerk te genieten en ga je via de Canarische Eilanden en Marocco terug naar Duitsland. – Vertrek op 23 december 2024. Vanaf €3.499 

Bekijk deze bij:

Captain Cruise

Mein Schiff 5 en 7 – TUI Cruises – 8 of 15 dagen – all-inclusive!

De Mein Schiff 7 maakt een 8-daagse premium all-inclusive cruise met naar wens de kerstdagen aan boord. Dit schip vertrekt vanaf Gran Canaria. Je kunt de 8-daagse routes naar wens combineren!

 • 8 dagen vanaf Gran Canaria (vertrek op 29 december 2024) Fuerteventura, Funchal, La Palma, Tenerife en terug naar Gran Canaria. Vanaf €1329.
 • Tip: vertrek een week eerder (22 december) met dit schip om ook de kerstdagen aan boord te zijn. Vanaf €2229.
 • Tip: verleng deze cruise met een week om langer te genieten van het aangename weer. Vanaf €1979.

In 2024 zal ook de Mein Schiff 5 een 8-daagse cruise maken naar Madeira vanaf Tenerife:

 • Vertrek op 27 dec 2024 naar Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Funchal (2 dagen) en terug naar Tenerife. Vanaf slechts €1229.
 • Tip: Verleng deze cruise met de kerstdagen aan boord met een bezoek aan de Kaapverdische Eilanden, vertrek op 19 december, vanaf €1929.
 • Tip: Verleng deze cruise met een week langer erna: vanaf €1899.

Een uitstekende keuze omdat in deze cruise veel (fooien, geselecteerde drankjes) is inbegrepen op deze casual schepen!

Verkrijgbaar bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger