Tenerife

Tenerife

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan in de haven van Santa Cruz de Tenerife. Funchal. Er zijn drie plekken voor cruiseschepen. Ze liggen aan de lange kade waarnaast industriële activiteiten zijn. Er is een mooie cruiseterminal met incheckmogelijkheden en standaardvoorzieningen.

Tenerife als startpunt van je cruise

Tenerife wordt altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura) varen. Madeira ligt ten noorden van deze eilanden en behoort ook vaak tot de routes. Voor een typische Canarische Eilanden cruise scheep je in op Tenerife of op Gran Canaria.

Je ziet dat vooral in de wintermaanden de Canarische Eilanden populair zijn. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Bekijk welke schepen in de komende winter van naar de Canarische Eilanden varen:

Overzicht schepen

 

Afstand naar het centrum van Santa Cruz de Tenerife

De cruiseterminal ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum van Santa Cruz. Er zijn shuttlebussen naar het centrum die worden aangeboden door de havenautoriteiten of de rederij, maar je kunt ook een taxi nemen. Nadat je het gebied uit bent, ben je op een lange promenade aangekomen met tal van winkeltjes, restaurants etc. Loop naar links naar het Plaza de Espagna, waar het centrum begint.

Vanaf het Plaza de Espagna vertrekt ook de hop-on-hop-off bus (Ca. €18) die je naar 13 verschillende plekken in de stad brengt.

Je kunt met de tram naar La Laguna, een UNESCO beschermd dorp en voormalige hoofdstad van het eiland. Neem daarvoor tramlijn 1. (ca €1,50 pp) Ga voor meer info over de tram naar hier. De dichtstbijzijnde opstaphalte is Fundacion, redelijk dichtbij Plaza de Espagna.

Wat is er te doen op Tenerife?

Tenerife is een behoorlijk groot eiland. Zoals eerder genoemd kan je naar La Laguna, een authentiek dorp van de kust af.

Enkele highlights van het eiland zijn verder:

  • Loro parque:  een must voor gezinnen met kinderen. Er zijn veel shows met o.a. zeeleeuwen, dolfijnen, orka’s en papegaaien. Het is een prachtig goed onderhouden dierentuin. (entree ca. €37)
  • De vulkaan Teide en het nationaal park. De vulkaan is te bereiken met een kabelbaan.
  • Geschiedenisliefhebbers bezoeken de Pyramides van Guimar (entree €18)
  • Kliffen van Los Gigantes & dolfijnen en walvistochten rondom deze kust
  • Naar het strand 🙂  Met buslijn 910 kan je naar strand Las Teresitas, ten noorden van Santa Cruz. (klik hier voor meer info)

Bekijk de volgende leuke activiteiten op Tenerife:

 

Wil je ook een cruise maken naar Tenerife?

Bekijk hier welke schepen in de winter van 2021/2021 in het gebied varen.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Lees het laatste cruisenieuws over Tenerife