Cruisereiziger
Cruiseterminal

Nieuwe Nelson Mandela Cruiseterminal officieel geopend in Durban

De 16 miljoen dollar kostende Nelson Mandela Cruise Terminal in de belangrijkste haven van Durban, Zuid-Afrika, is officieel ingehuldigd door president Cyril Ramaphosa. Dit gebeurde aan de vooravond van de start van het Zuid-Afrikaanse cruiseseizoen 2023-24. Het cruiseterminal gebouw is ontworpen en gefinancierd door MSC Cruises en haar economische empowerment partner African Armada Consortium.

Samen met Transnet National Ports Authority is het de eerste publiek-private samenwerking in de Zuid-Afrikaanse cruise-industrie. De onderneming KwaZulu Cruise Terminal Limited exploiteert de nieuwe faciliteit.

De energie-efficiënte cruiseterminal van 6.000 vierkante meter heeft een capaciteit van 4.000 passagiers per dag. Het project creëerde 10.000 banen in de bouw, voornamelijk lokaal in Durban en de rest van Zuid-Afrika.

Ook andere rederijen welkom

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises en voorzitter van KwaZulu Cruise Terminal woonde het evenement bij samen met president Cyril Ramaphosa, Zijne Majesteit Koning Misuzulu kaZwelithini, de Nelson Mandela Foundation, ministers, havenfunctionarissen en eigenaren van Zuid-Afrika’s belangrijkste reisbureaus.

De heer Vago zei: “Nelson Mandela was een ongelooflijke staatsman en leider die vooruitgang over de hele wereld blijft inspireren en we zijn vereerd dat de Nelson Mandela Foundation ons toestond zijn naam te gebruiken voor wat de toegangspoort tot het Zulu Koninkrijk is.

“MSC Cruises kwam in het begin van de jaren 1990 naar Zuid-Afrika en sindsdien hebben duizenden cruisegasten de schoonheid van de provincie KwaZulu-Natal en daarbuiten ontdekt. De nieuwe Nelson Mandela Cruise Terminal in Durban zal passagiers van meer dan 100 nationaliteiten toegang geven en ze zullen genieten van de unieke ervaring die we aan boord bieden en van bezoeken aan de prachtige bestemmingen die we hebben ontwikkeld op Portugeuse Island en Pomene in Mozambique.

“Het is 10 jaar geleden dat de publiek-private samenwerking werd opgezet, de eerste in zijn soort voor de oostkust van Zuid-Afrika. We kregen het voorrecht om samen met onze black empowerment partner nieuwe infrastructuur te creëren die de uitbreiding van het Zuid-Afrikaanse cruisetoerisme ondersteunt en de nieuwe terminal zal worden verwelkomd door alle cruisemaatschappijen van over de hele wereld.”

Ross Volk, Managing Director van MSC Cruises Zuid-Afrika, zei: “We zijn volledig toegewijd om de toeristische sector van het land te helpen stimuleren en werkgelegenheid te creëren, wat een positieve economische impact op het land heeft en zal blijven hebben. Dit zal later deze week tot uiting komen met de start van het lokale cruiseseizoen en de aankomst van MSC Splendida, MSC Cruises’ grootste en modernste schip voor de Zuid-Afrikaanse markt.”

Cruises met MSC Cruises in Zuid-Afrika zijn boekbaar bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!