Cruisereiziger
Overdracht

Royal Caribbean’s nieuwe Icon of the Seas opgeleverd

Maandag is op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku het grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, opgeleverd. De overdracht aan Royal Caribbean International vond plaats tijdens een feestelijke ceremonie. De mijlpaal werd gevierd door meer dan 1.200 bemanningsleden en arbeiders, die werden vergezeld door Jason Liberty, president en CEO van de Royal Caribbean Group, Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International en Tim Meyer, CEO van Meyer Turku.

De oplevering is het resultaat van 7 jaar  ontwikkeling en 900 dagen ontwerpen en bouwen door duizenden experts. Icon is het eerste schip van de cruisemaatschappij dat vloeibaar aardgas (LNG) gebruikt, een overgangsbrandstof. De dual-fuelmotoren maken onderdeel uit van een reeks initiatieven op het gebied van energie-efficiëntie en milieuprogramma’s aan boord, zoals de eerste afvalenergiecentrale op zee.

 

Icon is 24% energiezuiniger dan de normen die vereist zijn voor nieuwe schepen. Het is daarmee het meest duurzame schip van de rederij. Het is een nieuwe stap van moedermaatschappij Royal Caribbean Group om in 2035 een netto-nul-cruiseschip te introduceren. Het debuut van de Icon staat gepland in januari 2024 in Miami. Nadat de rederij de laatste puntjes op de i heeft gezet in het Spaanse Cadiz volgt de transatlantische oversteek. Aansluitend gaat het 8-daagse cruises maken naar het Caribisch gebied waaronder het privé-eiland Perfect Day at CocoCay op de Bahama’s.

Nieuwe suite

Icon of the Seas biedt onder meer 28 verschillende hutcategorieën, waaronder een nieuw ‘Ultimate Family Townhouse’ met drie verdiepingen; 40 eet- en drinkgelegenheden, 5 nieuwe ‘buurten’, het grootste waterpark op zee met 6 glijbanen en de AquaDome, een nieuwe buurt met de grootste glas- en staalconstructie van elk cruiseschip ter wereld.

“Vandaag vieren we meer dan een nieuw schip; het is ook de viering van het hoogtepunt van meer dan 50 jaar innovatie en dromen bij Royal Caribbean om de ultieme vakantie-ervaring te creëren”, aldus Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group. “De oplevering van Icon of the Seas vertegenwoordigt alles wat kan worden bereikt met sterke partnerschappen en de toewijding om op verantwoorde wijze gedenkwaardige vakanties te bezorgen, en we danken Meyer Turku en een ongelooflijke groep van bekwame partners voor hun deelname aan deze reis. De herinneringen die miljoenen gezinnen en vakantiegangers op Icon zullen maken, zullen onze grootste prestatie tot nu toe zijn.”

“Het verwelkomen van Icon of the Seas bij de Royal Caribbean-familie is een opmerkelijke prestatie die al jaren in de maak is voor duizenden innovators, ingenieurs, architecten en ontwerpers”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Zeven jaar geleden hadden we een ambitieus idee om de eerste vakantie te creëren die echt geschikt was voor elk type gezin en avonturier; nu ligt het in onze handen, en in dit laatste traject zullen we het allemaal tot leven brengen voor het grootste debuut in onze geschiedenis in januari 2024.”

Wil jij cruisen met het grootste cruiseschip ter wereld? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!