Cruisereiziger
BestemmingenOverzichtPersoonlijke blogVoorbereiding

Beleef het unieke vuurwerk van Madeira in 2022 vanaf een cruiseschip!

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel talloze cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn op je cruiseschip? Wij zetten alle schepen op een rijtje. Dit jaar zijn het er 6.

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. Wanneer je van Noord-Europa naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van 2022/2023?

 

AIDAstella – AIDA Cruises – 12 dagen

AIDAstella maakt een 12-daagse cruise vanuit Palma de Mallorca. Je bezoekt Alicante, Cadiz, Lissabon, Malaga, Cartagena en Valancia naast het geweldige oudjaarsvuurwerk in Funchal, Madeira. Werkelijk een prachtige reis met tal van Spaanse en Portugese bestemmingen.

Aurora – P&O Cruises – 17 dagen

Vanuit Southampton op 21 december gaat de Aurora naar Vigo en Lissabon, naar de Canarische Eilanden en op 31 december naar Madeira en daarna terug naar Southampton op 6 januari.

Borealis – Fred. Olsen Cruise Lines -15 dagen

De Borealis (ex-Rotterdam) van Fred. Olsen Cruise Lines vertrekt op 22 december vanuit Liverpool en vaart in 3 dagen rechtstreeks naar de Canarische Eilanden. Op de terugweg komt je ook nog langs Lissabon. Terugkomst op 5 januari 2023.

Marella Explorer – Marella Cruises – 8 dagen

De Britse Marella Explorer vertrekt naar keuze uit Tenerife of Gran Canaria voor een 8-daagse cruise langs de Canarische Eilanden en Funchal.

Mein Schiff Herz – TUI Cruises – 8 of 15 dagen – all-inclusive!

De Mein Schiff Herz maakt naar keuze een 8-daagse of 15-daagse premium all-inclusive cruise. Je vertrekt vanaf Tenerife en bezoekt naast Funchal ook o.a. La Palma en La Gomera  Een uitstekende keuze omdat in deze cruise veel (fooien, geselecteerde drankjes) is inbegrepen op een uitstekend schip!

Queen Victoria – Cunard – 16 of 18 dagen

De klassieke Queen Victoria vaart vanuit Southampton op 23 december 2022 een 16-daagse cruise via Lissabon naar de Canarische Eilanden. Je eindigt deze reis in Southampton óf in Hamburg (18 dagen).

Deze cruises zijn boekbaar:

Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger