Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Explora Journeys start later in 2023

Explora Journeys zal met haar eerste schip, Explora 1, later gaan starten dan eind mei 2023. De nieuwe datum voor de eerste vaart staat nu op 17 juli 2023 vanuit Southampton in Groot-Brittannië.

Volgens de rederij wordt de wereld nog steeds geconfronteerd met complicaties in de toeleveringsketen bij de bouw van het nieuwe schip. De Explora I wordt momenteel gebouwd bij de Fincantieri scheepswerf in Monfalcone.

Na de maidenvoyage blijft het schip in Noord-Europa en bezoekt ze onder andere IJsland, Scandinavië, de Oostzee en ook Nederland (22 augustus 2023 in Rotterdam) en België (Zeebrugge, 23 augustus 2023).

Gasten worden, al dan niet via hun reisagenten, op de hoogte gebracht van de nieuwe data van de inaugurele reis. Gasten hebben een volledige restitutie aangeboden gekregen, evenals een volledige boekingswaarde aangeboden als voucher.

Explora I

Explora I is de eerste van vier luxe cruiseschepen die is besteld door de Cruises Division van MSC Group. Tegelijkertijd is de bouw bezig van EXPLORA II, het tweede schip van het nieuwe merk, met een oplevering in de zomer van 2024. De schepen zullen een brutotonnage hebben van circa 64.000 ton, voorzien van de nieuwste beschikbare technologieën op het gebied van milieu en duurzaamheid. Alle schepen van Explora Journeys zullen 461 suites met uitzicht op zee hebben voor 1000 passagiers. De 14 dekken beschikken over meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte met o.a. 64 privécabanas en drie buitenzwembaden. Een vierde zwembad zal een uitschuifbaar glazen dak hebben om bij elk weer te kunnen zwemmen.

Explora I cruises boek je bij:

Captain Cruise TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)