Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises voor het eerst naar Taranto in 2023

Van 3 juni tot 7 oktober 2023 bezoekt Costa Pacifica van Costa Cruises elke zaterdag de Zuid-Italiaanse stad Taranto als nieuwe bestemming. Het schip bezoekt de stad als onderdeel van een directe route van één week naar de Griekse eilanden. Internationale gasten van het schip zullen uiteraard de mogelijkheid hebben om Taranto en omgeving te bezoeken met een breed scala aan georganiseerde excursies.

De aankondiging werd vandaag gedaan tijdens een persconferentie georganiseerd in het Palazzo di Città in Taranto, bijgewoond door tal van vertegenwoordigers van de regio.

Costa Pacifica zal 19 maal een bezoek brengen aan de stad van 08.00 uur tot 17.00 uur Naast Taranto zal het schip ook Catania, Valletta (Malta), Mykonos (Griekenland) en Santorini (Griekenland) aandoen, zodat gasten kunnen genieten van het beste van de Griekse eilanden, twee prachtige bestemmingen in Puglia en Sicilië, twee van de Italiaanse meest populaire regio’s voor internationaal toerisme, evenals het eiland Malta, allemaal in één vakantie.

In deze reisroute is Taranto zowel de inschepings- als ontschepingshaven, die ook kan worden bereikt met het “flight+cruise”-pakket, en de transithaven voor gasten die aan boord gaan in andere havens, met name Catania.

Excursies

De duizenden Italiaanse en buitenlandse cruisegasten die in Taranto aankomen, zullen de stad en het gebied onafhankelijk kunnen bezoeken, evenals door te kiezen uit het brede scala aan georganiseerde excursies waaraan het bedrijf werkt met de steun van lokale instellingen en operators. Het excursieprogramma in Taranto richt zich met name op een bezoek aan het historische centrum, de kathedraal, het Aragonese kasteel en het archeologisch museum MarTa, terwijl bezoeken aan belangrijke provinciale en regionale bestemmingen in het gebied zijn gepland, evenals een catamarantocht door de Golf van Tarento.

“Costa Cruises plaatst Taranto op de kaart van waardevol cruisetoerisme. Het is een noviteit die een verdere bijdrage zal leveren aan het toeristische ontwikkelingsproces van de stad, waardoor onze gasten een bestemming kunnen ontdekken die nieuw is voor velen, maar die echt veel te bieden heeft. Om ervoor te zorgen dat Taranto een bewezen bestemming voor cruisetoerisme wordt, is samenwerking met lokale instellingen en exploitanten, die ik tot nu toe bedank voor hun bereidheid, van fundamenteel belang. We moeten samenwerken om de diensten te garanderen die nodig zijn om de ervaring van cruisegasten te verbeteren in Taranto, zoals georganiseerde excursies. Ik ben er zeker van dat we met ieders hulp geweldige resultaten zullen bereiken” , aldus Mario Zanetti, president van Costa Cruises.

Bekijk de cruises van Costa Pacifica bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)