Cruisereiziger
Hygiene

Nieuwe COVID versoepelingen voor Holland America Line

Holland America Line vereenvoudigt de reisprotocollen voor gasten.  De laatste update van de “Travel Well” COVID-19-protocollen van de rederij zorgt ervoor dat gasten op de meeste reizen geen pre-cruise COVID-19-test hoeven te doen, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Met onmiddellijke ingang hebben niet-gevaccineerde gasten die op “Standard Protocol”-cruises varen, geen test meer nodig voorafgaand aan het varen. Controles van de vaccinatiestatus van individuele gasten worden ook stopgezet op reizen volgens het Standaard Protocol, tenzij dit vereist door bestemmingen.

“Onze gasten blijven blijk geven van hun enthousiasme om weer te gaan cruisen, en dit is weer een stap om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken om de wereld veilig te verkennen op een manier die ze graag zien”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line.

De reiszoeksite van Holland America Line blijft geboekte gasten een eenvoudige manier bieden om te leren welke protocollen van toepassing zijn op hun cruise. Met behulp van de Health Protocols Tool kunnen gasten hun boekingsnummer invoeren om specifieke protocollen voor hun reis te zien.

Samengevat

Belangrijkste feiten voor reizen volgens het standaardprotocol (exclusief de cruises die het Enhanced Protocol volgen):

 • Bewijs van vaccinatiestatus vóór inscheping is niet langer vereist
 • Pre-cruise testen zijn niet vereist
 • De eenvoudigere protocollen omvatten nu ook transits door het Panamakanaal tot 15 nachten

Gasten op Enhanced Protocol- cruises krijgen aanvullende informatie over protocollen op basis van bezochte havens. Gasten kunnen documenten elektronisch blijven indienen of de VeriFLY-app gebruiken voordat ze aan boord gaan voor een eenvoudig en sneller incheckproces. Holland America Line raadt gasten aan om het TravelWell-gedeelte van de website van het bedrijf te bezoeken voor updates voorafgaand aan het vertrek van de cruise, evenals instructies voor het verstrekken van de resultaten van een negatieve test, indien nodig.

Boek je Holland America Line cruise:

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oostzee
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Repositioning
Wereldcruises
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Schepen
Eurodam
Koningsdam
Rotterdam
Nieuw Amsterdam
Nieuw Statendam
Noordam
Oosterdam
Zuiderdam
Westerdam
Volendam
Zaandam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

8-daagse cruise Noorwegen en Schotland – ms Rotterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

3 thoughts on “Nieuwe COVID versoepelingen voor Holland America Line

 • Hoi Mirjam,
  Denk jij dat er bij Aida voor 2 december (als ik naar Dubai ga) geen pre-cruise COVID-19-testen meer gedaan hoeven te worden?

 • Hoi Rob!

  De kans wordt steeds groter dat het niet meer hoeft; beide rederijen behoren tot hetzelfde moederbedrijf. Maar helaas zijn er vooral bij Duitse rederijen nog steeds strengere regels dan bij de Amerikaanse merken. Ook de regels van Dubai (momenteel volstaat bv oa vaccinatie) zullen natuurlijk gevolgd moeten worden door AIDA. Maar die zijn op dit moment niet strenger als bij AIDA zelf. (https://www.emirates.com/nl/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/)

  Groetjes Miriam

 • Dank voor je antwoord Mirjam.

Reacties zijn gesloten.