Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Eemstocht voor Arvia op zaterdag 5 november

De Arvia van P&O Cruises wordt zaterdag 5 november over de Eems geleid van Papenburg naar Eemshaven. De Eemstocht is wel onder voorbehoud van weers- en of wateromstandigheden.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zal de P&O Arvia in de vroege ochtenduren de werfpier in Papenburg verlaten. Het eerste knelpunt voor het schip met een breedte van 42 meter is de doksluis bij de uitgang van de werfhaven (ca. 06:30 uur ‘s ochtends). Vervolgens keert de P&O Arvia met behulp van enkele sleepboten om achteruit over de Eems te worden getrokken. Rond 15.00 uur wordt de Jann-Berghaus-brug in Leer gepasseerd. Rond 22.30 uur vindt de passage door de Eemskering in Gandersum plaats.

Kort samengevat:

  • ca. 06:30 uur schip in wachtpositie buiten bij scheepswerf in Papenburg.
  • ca. 7 uur – passeren van de doksluis
  • ca. 11:45 uur – passeren van Friesenbrücke (Weener)
  • ca. 15 uur – passeren van Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
  • ca. 18:30 uur – aankomst bij Emssperrwerk (Gandersum)
  • ca. 22:30 uur – passeren Emssperrwerk
  • ca. 00:45 uur – passeren Emden

De aankomst in Eemshaven is zondag 6 november gepland. Na de laatste technische en nautische testen zal Arvia later naar Bremerhaven gaan, waar over enige tijd de overdracht zal plaatsvinden. Op 23 december 2022 zal ze aan haar eerste reis beginnen vanuit Southampton.

Wil je weten hoe een cruiseschip gebouwd wordt? Lees dan zeker:

Lees hier meer over hoe een cruiseschip gebouwd wordt
 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)