Cruisereiziger
BuffetrestaurantEten en drinkenRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Culinaire verrassingen bij restaurants van Norwegian Prima

Eind augustus 2022 kwam het nieuwe vlaggenschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Prima, in de vaart. Het is de eerste van zes schepen in de rederij’s Prima Klasse; de eerste nieuwe klasse schepen van het merk in bijna tien jaar. Marco was op uitnodiging een aantal dagen aan boord voor een kennismaking! In dit laatste deel lees je meer over de verrassende restaurants aan boord.

1.  Indulge Food Hall

Een aparte vermelding, en met stip op 1: Indulge Food Hall. De Indulge Food Hall is een verfrissend nieuw concept! Dit ‘restaurant’ dat inclusief is in de cruiseprijs, ligt op dek 8 bij het superhippe promenade buitengebied. Binnen vind je food-trucks waar je gethematiseerd eten kunt bestellen. Denk aan noedels, tapas, Latin Quarter (Mexicaans), Tamara (Indiaas met typische gerechten als bijvoorbeeld Chicken Tikka en Papadum brood), The Garden met allerlei soorten soep en salades, de Seaside Rotisserie met vleesgerechten. Desserts haal je onder andere bij Coco’s, met desserts die inclusief in de prijs zijn of wat exclusievere nagerechten met een kleine toeslag. De Food Hall is open voor ontbijt, lunch en diner. Als laatste is ook Starbucks hier gevestigd (toeslag).  Via een Ipad/scherm die op je tafel staat, bestel je de gerechten die daarna door de vele obers naar je toe gebracht worden. Wat een mooi concept!

Je kunt heerlijk zitten in een van de verborgen intieme plekken die over de gehele Foodhall verspreid zijn. Bij mooi weer zijn bovendien op het promenade dek eveneens tal van prachtige plekken te vinden.

2. Specialiteitenrestaurants met toeslag

Zoals we van de rederij gewend zijn, biedt het schip veel specialiteitenrestaurants aan tegen betaling van de menu-items. Goedkoop is het zeker niet, bij enkele restaurants ligt het prijspeil voor een hoofdgerecht tussen de 30 en 50 dollar. Ook zie je de trend dat je op Norwegian Prima meer dan ooit, voor de specialiteitenrestaurants moet bijbetalen.

Tip! Boek je een cruise met het Free at Sea pakket, dan heb je ook de keuze uit twee avonden dineren (1 week cruise) in specialiteiten restaurants. We hebben door de korte trip niet alle specialiteitenrestaurants kunnen uitproberen, wel hebben we ze van binnen kunnen bekijken voor je.

Cagneys Steakhouse

Eén van de meest favoriete restaurants op elk Norwegian Cruise Line schip is Cagneys Steakhouse. Op de Prima is het restaurant dan ook groter dan ooit.

Le Bistro

De inrichting van Le Bistro het Franse restaurant heeft zichzelf overtroffen: prachtige vloeren en kroonluchters die niet boven je, maar op ooghoogte hangen. Bij Le Bistro vindt je de klassieke Franse keuken van escargots, Coq au vin en diverse andere vleesgerechten en visgerechten. De menu-items zijn per stuk geprijsd, wel aan de flink hoge kant.

Hasuki

Hasuki biedt je Japans tafelgrillen, teppanyaki, aan. In een minimalistisch decor met prachtig handgemaakt aardewerk en Japanse kunstwerken kun je hier met een gezelschap gezellig rondom kok plaatsnemen die vervolgens met het eten aan de slag gaat en kunstjes doet met het eten. Zeer geslaagd voor de hele familie! Overigens kan je ook met twee of vier personen aan een kleiner gedeelte plaatsnemen, zonder anderen, door middel van een tussenscherm. Nama Sushi & Sashimi biedt in een kleine setting sushi-gerechten

Los Lobos

Restaurant Los Lobos heeft het beste Mexicaanse menu aan boord, geniet van nacho’s, taco’s en diverse dipjes in een zeer kleurrijke omgeving.

Onda by Scarpetta

Het fine dining restaurant Onda by Scarpetta was voor het eerst te zien in 2019 op Norwegian Encore. Het Italiaanse restaurant staat bekend om de rijke en gedurfde smaken en biedt je alles wat een Italiaanse avond nodig heeft. Dit restaurant heeft bovendien een buitenterras aan de Ocean Boulevard. Wist je trouwens dat Scarpetta een bestaand restaurant is aan land?

Food Republic

Food Republic heeft een sushi bar en veel tafels waar je via het scherm voor je, je gerechtjes kunt bestellen. Je vindt er talloze Aziatische gerechten. Overigens kan je ook sushi eten bij de Indulge Food Hall, mocht het hier wat voller zijn. De ruimte is zeer groot opgezet en door de grote ramen heb je een mooi uitzicht.

Palomar

Palomar is het nieuwe restaurant aan boord waar je de keuken van de Middellandse Zee vindt: vis en vlees. De keuken is open, zodat je even langs kunt lopen om te zien hoe de borden opgemaakt worden. Leuk is dat je ook buiten kunt dineren.

3. Hoofdrestaurants (inbegrepen)

De twee hoofdrestaurants aan boord zijn The Commodore Room (dek 6) en Hudson’s op dek 7. Je kunt bij beiden voor het diner vrij inlopen op elk moment dat je wilt. Hudson’s is mooi rustig ingericht met veel wit en gouden elementen. De tafels staan wel wat dicht op elkaar, maar doordat het restaurant een top uitzicht heeft – geheel aan de achterkant met grote ronde ramen van vloer tot plafond, is het een aanrader. Nieuw bij de twee hoofdrestaurants is dat er een vast menu is, elke dag, de gehele week. Per dag is er wel een extra gerecht uit de specialiteitenrestaurants beschikbaar, voor een meerprijs.

Restaurant The Commodore Room is het tweede hoofdrestaurant en is beduidend kleiner dan Hudson’s. Deze zit aan de stuurboord zijde en dat zie je aan de inrichting met grote ronde ramen. De inrichting is desondanks geslaagd. Tip: vraag als het kan een plekje aan het raam of geheel achteraan voor de beste plekken!

4. Surfside Cafe en The Local (inbegrepen)

Naast de twee eerdergenoemde hoofdrestaurants zijn er nog twee restaurants inclusief in de prijs: het buffetrestaurant en een pubachtig restaurant.

Het Surfside Cafe & Grill op dek 17 is het traditionele buffetrestaurant met koffie/thee stations. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner in een lichte open sfeer. Het is gelegen aan één zijde (bakboord) en flink kleiner dan de traditionele grote buffetrestaurants die over de volledige breedte van het schip gelegen zijn. Het is, wat ons betreft, nog even afwachten of dit restaurant toch niet te klein zal zijn.

The Local Bar & Grill heeft het befaamde Norwegian Cruise Line pubfood. Het doet ons denken aan de voormalige O’Sheehans restaurants op de andere schepen van Norwegian. Je vindt er eenvoudige snacks , fish & chips in een mandje, sandwiches en nachos.

Lees meer over dit baanbrekende schip van Norwegian Cruise Line:

Boek je Prima cruise bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger