Cruisereiziger
Eten en drinken

Holland America Line introduceert een exclusieve ‘De Lijn’ gin

Holland America Line introduceert een exclusieve gin ter ere van 150e verjaardag, met de naam ‘De Lijn’. Gin is een anker geweest in de geschiedenis van Holland America Line die teruggaat tot de oprichting van het bedrijf, en om die 150-jarige traditie te vieren introduceert de cruisemaatschappij een nieuw exclusief label.

De fles, liefkozend De Lijn genoemd als knipoog naar de roots van Holland America Line, is versierd met een etiket met de naam in het kenmerkende oranje, geaccentueerd met lijntekeningen van schitterende blauwe jeneverbessen in een stijl die de cruisemaatschappij heeft bedacht als Modern Delft, een eerbetoon tot iconisch blauw en wit van Delfts blauw.

De Lijn Gin is gemaakt met een mix van Nederlands geïnspireerde plantaardige ingrediënten, waaronder sinaasappel en roos, samen met vlierbessen, citroenverbena, citroen, framboos en jeneverbes. Elke botanische plant wordt afzonderlijk koud gedistilleerd voor een consistente smaak. Het resultaat is een premium gin, gemaakt in Amerika, geïnspireerd door Nederland en speciaal gemaakt voor Holland America Line.

Cocktails

“We noemen het een ‘Nieuw’ Western Gin, onze kijk op de snelgroeiende categorie New Western Dry Gin-categorie; we hebben een helder en bloemig profiel gekozen, waardoor het iets sterk is afgemaakt, waardoor het ideaal is voor het mixen van cocktails. Dit is Holland America Line’s eerste geproduceerde gin, en we zijn verheugd om de reactie van onze gasten te zien.”

Om de introductie van De Lijn te vieren, zal Holland America Line de gin gebruiken in drie nieuwe 150th Anniversary-cocktails:

  • “Dutch 150” Een twist op een Franse 75 met De Lijn Gin, citroensap en mousserende wijn.
  • “150e Martini” Klassieke Martini met De Lijn Gin en Noilly Pratt Dry Vermouth.
  • “De Lijn Gin and Tonic” is een exclusief drankje dat aan tafel wordt bereid in specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Naast De Lijn Gin en Fever Tree Premium Indian Tonic, combineert de cocktail een assortiment van seizoensgebonden plantaardige ingrediënten zoals jeneverbessen, peperkorrels, verbena, steranijs, munt en citrus

De Lijn zal vanaf november 2022 in alle bars en lounges beschikbaar zijn als gin naar keuze of in een van de speciale cocktails. Flessen zullen ook te koop zijn in de winkels aan boord.

Bekijk snel welke cruises je naar de gin toeleiden!

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oostzee
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Repositioning
Wereldcruises
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Schepen
Eurodam
Koningsdam
Rotterdam
Nieuw Amsterdam
Nieuw Statendam
Noordam
Oosterdam
Zuiderdam
Westerdam
Volendam
Zaandam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger