Cruisereiziger
ExcursiesMilieu

Duurzaam geproduceerde fietsen bij AIDA cruises

Al vele jaren investeert AIDA Cruises in een toekomstgerichte en duurzame cruisemarkt als onderdeel van haar Green Cruising-strategie. Als onderdeel van haar inzet bevordert het bedrijf continu de bescherming van klimaat en hulpbronnen met veel kleine en grote initiatieven. Voor duurzame excursies aan wal zal AIDA Cruises in de toekomst fietsen van bamboe gebruiken op alle schepen in haar vloot. Daartoe hebben de cruisemaatschappij AIDA Cruises en de fabrikant van bamboefietsen, my Boo GmbH uit Kiel, een overeenkomst gesloten. Door in totaal 1.155 e-bikes en fietsen aan te schaffen voor haar twaalf schepen, ondersteunt AIDA Cruises zowel een innovatief product als concrete maatschappelijke betrokkenheid en duurzame economische actie.

Veerkrachtig

In 2019 kwamen de eerste van deze bijzondere fietsen aan boord. “We hebben de bamboefietsen uitgebreid getest op excursies aan wal van Antigua naar Sydney, en ze houden zich perfect. Gasten zijn overtuigd van het comfort en vinden het sociaal duurzame aspect ronduit fantastisch.” meldt Patrick Reinartz, Head of Digital Guest Experience & Operation bij AIDA Cruises. “Samen met onze gasten kijken we ernaar uit om dit project in de toekomst over de hele wereld aan boord van alle AIDA-schepen te nemen, als het ware als ambassadeurs van de bamboefietsen”, vervolgt Reinartz.

Wat deze fietsen zo bijzonder maakt, is het bijzondere materiaal waarvan het frame is gemaakt. Bamboe is een hernieuwbare grondstof die zo sterk is als staal en zo licht als aluminium. De veerkrachtige eigenschappen zorgen voor een bijzonder aangename fietservaring voor AIDA-gasten. Naast de klassieke mountainbike uitvoering is er ook keuze uit e-bikes, welke zijn voorzien van een elektrische hulpmotor.

My Boo is een jonge sociale onderneming uit Kiel die samen met een sociaal project in Ghana alle frames van de fietsen en e-bikes produceert. Als onderdeel van het Ghanese Yonso-project zal de AIDA-order naar verwachting 15 tot 20 extra betaalde, sociaal verzekerde banen creëren. De constructie van de fietsframes en de in Sleeswijk-Holstein gevestigde “my Boo Ghana School e.V.” zal ook de Yonso Project Model School in de Ashanti-regio in centraal Ghana financieren. Op dit moment gaan er zo’n 600 kinderen naar school.

Ook zin in een ritje op deze fietsen? Boek bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)