Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage: Een culinaire tour in Barcelona met de chef en magnifique dineren – dag 5

Op dag 5 van mijn ‘Dazzling Mediterranean’ cruise bezoek ik met de Riviera van Oceania Cruises Barcelona. Aangezien we pas om 09:00 uur in de drukste cruisehaven van Europa arriveren kies ik voor een licht ontbijt in de Coffee Corner van Horizons in plaats van het levendige The Terrace Café. Ik heb het rijk voor mij alleen in de ‘observation lounge’ en geniet van de rust en het fraaie uitzicht. Even later zit ik eerste rang om de kunsten van kapitein Maksym Melnikov te bewonderen. Behendig manoeuvreert hij de Riviera tussen de andere aanwezige cruiseschepen.

Om 09:30 uur meld ik mij in The Culinary Center op dek 12. Het is de plek aan boord waar kookworkshops worden gegeven. Het is ook de uitvalsbasis voor de populaire Culinary Discovery Tours, waarbij chefs op pad gaan met passagiers om de lokale gastronomie te ervaren. Chef Instructor Stephanie neemt mij en 6 andere cruisereizigers vandaag mee op een gastronomische tour door Barcelona. Ieder van ons kreeg een dag eerder in de hut een persoonlijk briefje met daarin alle noodzakelijke informatie en een handige kaart als voorbereiding.

In de ochtend struinen we over 2 van de 36 (!) markten in Barcelona. De eerste stop is bij Mercat de la Boqueria, de grootste dagelijkse versmarkt van Spanje aan Las Ramblas met maar liefst 200 standjes. Na enkele lokale specialiteiten te hebben geproefd lopen we door hartje Barcelona naar de St. Caterina Market in de Gotische wijk, waar de lokale bevolking haar inkopen doet. Van het wandelen en kijken naar lekkernijen krijg je trek dus schuiven we aan bij Tapeo voor een tapas lunch. Met mijn Amerikaans gezelschap smullen we van o.a. aubergines met honing, patatas bravas, asperges en kabeljauw met bijpassende wijnen.

Op de terugweg naar de Riviera maken we een tussenstop bij Bubo, één van de beste banketbakkers van Spanje, voor een wel heel bijzonder toetje ‘to go’. Het is een bekroonde chocoladedessert die we met een glas cava bij terugkomst in The Culinary Center tot ons nemen. Wat een slotstuk! Als ik terugkeer in mijn hut is het alweer tijd om me klaar te maken voor de avond. Ondanks dat de dresscode van Oceania Cruises countryclub casual (denk aan overhemd/polo met nette broek voor de mannen) is kleed ik mij voor vanavond net even wat chiquer voor de ‘staatsiefoto’ bij de prachtige Lalique Grand Staircase, gelegen in het hart van de Riviera.

Na het poseren begeef ik mij naar het Franse specialiteitenrestaurant op dek 5 genaamd Jacques. Voor 2,5 uur waan ik me in een Parijse bistro gedecoreerd met antiekstukken, houten meubels en kunst uit de persoonlijke collectie van Master Chef Jacques Pépin, de Executive Culinary Director van Oceania Cruises. Elk gerecht is een Franse klassieker geherinterpreteerd door Pepin en smaakt magnifique, zo is ook het oordeel van de Zuid-Afrikaanse ‘foodies’ bij mij aan tafel. Ben jij benieuwd naar de gerechten van Pepin? Houd dan deze website in de gaten voor een culinaire prijsvraag!

Ik beëindig de dag met een avondwandeling over de bovenste buitendekken, dek 14, 15 en 16. Het zijn de dekken voor de sportievelingen. Riviera heeft een groot aanbod aan fitnessactiviteiten in de buitenlucht. Aan de achterzijde bevindt zich de joggingbaan, in het midden het zwembad en aan de voorzijde is er een golfafslag met netten, een putting green, een shuffleboardbaan, een baan voor jeu de boules en croquet en een baan voor het razend populaire paddle tennis. Waar je ook actief bent ze hebben allemaal een weids uitzicht op zee.

Lees ook:
Wil jij ook een culinaire cruise met Oceania Cruises beleven? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger