Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage: Op bezoek bij een Spaanse wijngaard en Oceania’s culinaire toekomst – dag 4

Na 2 voor mij nieuwe bestemmingen kom ik vandaag met Riviera op bekend grondgebied: Cartagena. Ik kwam twee keer eerder in deze veelzijdige (marine-, cruise- en commerciële) haven in de Spaanse regio Murcia. Een prettige bestemming voor zowel passagiers als bemanning want je loopt vanaf het schip via een mooie boulevard zo de stad in. Dit keer laat ik het centrum echter links liggen, want ik ga mee met de excursie ‘The Bullas Wine Route’. Als ik van boord ga hoef ik trouwens niet mijn boordpas te laten scannen. De check gaat via gezichtsherkenningssoftware, een nieuwigheidje in verband met COVID’19.

De excursie naar een duurzame wijngaard in de Bullas wijnregio is e e n van de 150 kleinschalige Go Green-tours die de rederij sinds dit jaar over de hele wereld aanbiedt. Passagiers kunnen op deze manier een uniek kijkje nemen achter de schermen van duurzaam opererende lokale ondernemingen. Als we in Bullas aankomen bezoeken we eerst de plaatselijk wijnmuseum, die zich toepasselijk bevindt in een oude wijnkelder. De museumdirecteur neemt ons in een uur mee in de fascinerende wereld van de monastrell, de lokale blauwe druif en tevens een van de belangrijkste van Spanje.

De wijngaard die we rond het middaguur bezoeken ligt in de vallei van Aceniche. De bus wurmt zich er via slingerachtige weggetjes naar toe, 800 meter boven zeeniveau. Onderweg worden we omgeven door amandelbomen en olijfbomen, een indrukwekkend gezicht. Eigenaar van Bodega Monastrell Alfonso ontvangt ons, ondanks zijn vrije dag vanwege Allerheiligen, hartelijk. Hij geeft een rondleiding over zijn familiebedrijf. Met passie vertelt hij over het proces van het kweken van druiven, van de plant tot het glas en dat 100% biologisch. Natuurlijk mogen we (gelukkig) niet weg voordat we zijn eigen wijn hebben geproefd!

Klokslag 14:30 uur, de uiterste ‘on board’ tijd voor passagiers, komen we weer aan bij de cruiseterminal. Ik schiet nog snel wat foto’s van de Riviera in de zon. Als ik aan boord stap wordt de loopbrug achter mij opgehaald. Ik blijk de allerlaatste passagier te zijn. Na een snelle opfrisbeurt loop ik naar restaurant Jacques waar Alexis Quaretti, de ‘Director of Culinary Programs & Development’ van Oceania Cruises een presentatie geeft over de culinaire toekomstplannen van Oceania Cruises. Met de komst van het nieuwe cruiseschip Vista, die in mei 2023 in de vaart, wordt ‘the finest cuisine at sea’ naar een nog hoger niveau gebracht.

Vista krijgt in totaal 12 culinaire locaties, die variëren van informeel tot extravagant. De meeste bekende restaurants zoals The Grand Dining Room, Polo Grill, Toscana, Terrace Café, Waves Grill en Priveé krijgen een nieuwe look en nieuwe menu’s (in totaal 400 nieuwe gerechten!). Er zijn echter ook 4 gloednieuwe concepten. Ember wordt een meer casual restaurant met Amerikaanse gerechten en vervangt Jacques, waarvan de gerechten wel verkrijgbaar blijven in The Grand Dining Room. Ook Aquamar Kitchen maakt haar debuut. Het belooft diverse wellness-keuzes aan te gaan bieden. De andere nieuwe aanwinsten zijn de Bakery voor vers gebakken Franse en Italiaanse lekkernijen en de Culinary Center Dining Room voor diners voor groepen en eet- en wijnproeverijen. Alle aanpassingen worden op termijn ook geïntroduceerd op de andere schepen in de vloot.

Quaretti heeft me meer dan nieuwsgierig gemaakt naar de Vista, maar ook hongerig. Na een aperitief in de Grand Bar dineer ik in Toscana, het Italiaanse specialiteitenrestaurant. Ondanks dat ik later op de route ben opgestapt en zo de Italiaanse havens heb gemist waan ik me met mijn smakelijke ‘Carpaccio di Manzo’ en ‘Lasagne alla Bolgonese al Forno’ toch nog even in Bella Italia. Ik sluit de dag af in de Riviera Lounge, het theater, met de show World Beat waarbij de getalenteerde productiecast van de Riviera een reis maakt door de wereld van muziek, ritme en dans.

Lees ook:
Wil jij ook een culinaire cruise met Oceania Cruises beleven? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!