Reportage: In stijl ontspannen en Spaanse gastronomie op Riviera – dag 3

Om 08:00 uur komt de Riviera aan in Melilla, een Spaanse exclave aan de Noord-Afrikaanse kust. Het is bepaald geen doorsnee cruisebestemming. Zo staan er volgend jaar slechts 8 aanlopen van cruiseschepen gepland. Het is een goed voorbeeld van hoe Oceania Cruises met haar middelgrote schepen voor haar ervaren reizigers vaak havens selecteert die buiten de gebaande paden liggen. De schepen blijven er regelmatig ook langer liggen zodat er voldoende tijd is om de bestemming goed te ontdekken en ten volle te ervaren.

Vandaag heb ik geen excursie op het programma staan, dus doe ik alles in een rustiger tempo. Ik blijf wat langer liggen, neem wat meer tijd voor het ontbijt in The Grand Dining Room en kan daarna de lokroep van het stijlvolle teakhouten zwembaddek (dek 12) niet weerstaan. Met 25 graden is het heerlijk afkoelen in het grote zoutwaterzwembad, ontspannen in de twee bubbelbaden en loungen op de talrijk aanwezige luxe (duo)ligbedden. De nabijgelegen Waves Bar zorgt voor de verfrissende versnaperingen.

Voor de lunch hoef ik niet ver. De schaduwrijke Waves Grill ligt op steenworp afstand van het zwembad en biedt een uitgebreid lunchmenu van voornamelijk sandwiches, burgers en hotdogs. Mijn sappige Classic Burger wordt door de chef-kok in de open keuken voor mijn ogen gegrild. In de ochtend is deze gelegenheid ook open voor een licht ontbijt en voor gezonde sapjes, smoothies en energy bowls. Voordat ik Melilla inga werk ik nog mijn eerste blog uit in een van mijn favoriete plekken aan boord, de sfeervolle (country club stijl) bibliotheek op dek 14 waar je overigens ook boeken kan lenen. Het is een fijne plek om je terug te trekken.

Aan het begin van de middag pak ik de gratis shuttlebus die me van de haven naar Plaza de Espana brengt. In dit geval wordt de bus aangeboden door de lokale autoriteiten die ons met open armen en vrolijke strohoeden ontvangen, maar normaalgesproken biedt Oceania Cruises haar passagiers in diverse havens zelf een gratis shuttlebus aan naar het centrum. Op basis van het dagprogramma Currents en live tips van een trouwe Twitter-volger wandel ik langs alle highlights, van de oude stad met een 16e eeuws fort tot de vele modernistische gebouwen. Melilla is een smeltkroes van verschillende culturen en blijkt meer dan alleen een onrustige grens met Marokko.

’s Avonds heeft het culinaire team van Riviera voor de passagiers een verrassing in petto. Het Terrace Café is voor het diner omgedoopt tot een lokale Spaanse markt vol met typische Spaanse gerechten. ‘Chef’s Market Dinner’ is een nieuw concept bij Oceania Cruises waarbij de gastronomie van de bestemmingen die worden bezocht aan boord wordt gebracht. Daarbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lokale producten. Deze culinaire belevenis wordt aangeboden op meer dan 30 bestemmingen. Ik ben verrast door de enorme diversiteit aan gerechtjes en samen met mijn nieuwe Zuid-Afrikaanse vrienden laten we het ons goed smaken.

De kinderen in het centrum van Melilla waren al vol van Halloween en ook aan boord wordt deze feestdag gevierd. Na een ‘spooky’ dessert trekken we naar Horizons voor het Halloween Costume Parade & Dance Party. Diverse passagiers hebben zich voor de gelegenheid verkleed en doen daarmee een gooi naar de prijzen. Tot hilariteit van de medepassagiers gaan ze volledig in hun rol op. Ik sluit niet uit dat dat te maken kan hebben met Happy Hour waarbij 2 cocktails voor de prijs van 1 verkrijgbaar zijn. Op de klanken van Thriller van Michael Jackson keer ik terug naar mijn hut.

Lees ook:
Wil jij ook een culinaire cruise met Oceania Cruises beleven? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Reportage: In stijl ontspannen en Spaanse gastronomie op Riviera – dag 3

 • 13 november 2022 om 16:30
  Permalink

  Beste,
  Melilla was voor mij dag 8 op deze cruise. Een zeer mooi rond stadsplein met een zeer verzorgd park met op wandelafstand een arena voor stierengevechten.
  Ook de kerk was een bezoek waard.
  De Joodse synagoge was gesloten.

  De shuttle dienst was een prima service.
  François.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *