Cruisereiziger
Reisverslag

Reportage: Een hemels bed op Riviera en een Tapas-tour in Alicante – dag 2

Na bijna 40 uur zonder nachtrust viel ik gisteravond als een blok in slaap. Na 9 uur word ik als herboren wakker. Het kingsize bed in mijn Concierge Veranda hut op Riviera is hemels en heeft me letterlijk en figuurlijk omarmd. Oceania Cruises noemt het dan ook een Tranquility Bed. Het op maat gemaakte matras schijnt 3.000 microveren te hebben die zorgen voor geen geluid bij beweging. Het pluche donzen dekbed en hand gewatteerde plaids doen de rest. Het is de eye-catcher in mijn ruime onderkomen (27 vierkante meter) met balkon.

Aan boord bevinden zich in totaal 629 hutten en suites voor de maximaal 1250 passagiers. Er zijn maar liefst 17 verschillende hutcategorieën, van de majestueuze Owners Suite tot de functionele binnenhut. Mijn Concierge Veranda hut op dek 10 aan de voorzijde van het schip is smaakvol ingericht. Het houten interieur met warme crèmekleurige accenten geven mij het gevoel dat ik intrek heb genomen in een Engels landhuis. In het oog springt verder de grote marmeren badkamer met zowel een bad als een douche (!) en Bulgari-badproducten. Het enige minpuntje is dat er maar 1 Europees stopcontact aanwezig is, maar dat zal in de nabije toekomst veranderen.

Mijn hutsteward Robert wijst me erop dat mijn type hut ook recht geeft op diverse extra’s ten opzichte van een normale balkonhut. Zo kan ik o.a. gratis gebruik maken van de roomservice van The Grand Dining Room en de wasservice. Daarnaast heb ik onbeperkt toegang tot de Aquamar Spa Terrace en de privé Concierge Lounge voor de dagelijkse krant en een hapje en een drankje. Tevens kan ik gebruik maken van de diensten van een conciërge, bijvoorbeeld voor het reserveren van specialiteitenrestaurants, spabehandelingen of excursies. Wat een gemak!

Met 24 graden is het ideaal weer om buiten te ontbijten. Het terras van The Terrace Café is de spot op het achterdek om in alle rust de dag te starten met weids uitzicht op Alicante, de eerste bestemming van mijn trip. Ik kan niet heel lang blijven hangen want mijn eerste excursie staat al op het programma. Lokale gids Albert ontvangt mij en 14 andere amateur-connaisseurs op de kade voor een Tapas-tour door het gemoedelijke centrum van de stad en tevens een inkijkje in het leven van de ‘Alicantinos’ in het heden en het verleden.

Albert navigeert ons langs 3 eet-etablissementen aan de voet van het imposante kasteel Santa Barbara dat hoog boven de stad uittorent. Vol trots presenteren de eigenaren hun vers bereide tapas, natuurlijk de beste van Spanje! Achtereenvolgens worden we getrakteerd op paella, kabeljauw met mayonaise, gedroogde tonijn en tortilla. Ze worden met bijpassende wijnen geserveerd. Genieten! Dat is ook precies wat de lokale bevolking doet als we teruglopen naar de haven op deze zonnige zondag. Er wordt gegeten, gedronken en gedanst. Zon, zee, strand, cultuur en lekker eten. Het leven is goed in Alicante.

Vanavond staat voor de eerste keer een specialiteitenrestaurant op het programma, Polo Grill, de klassieke steakhouse op het schip. Dineren in de specialiteitenrestaurants is inbegrepen in de prijs, maar reserveren is wel noodzakelijk. Vanwege de populariteit is het wijs om deze voor aanvang van je cruise online vast te leggen. Het wordt een heerlijke avond, zowel qua gerechten (Tomaat & Zoete Uiensalade, Filet Mignon en Chocolade Fudge Brownie met frambozensaus en Tahitiaanse vanille bonenijs) als gezelschap. Samen met mijn enthousiaste Zuid-Afrikaanse tafelgenoten eindigen we de dag in stijl………op de dansvloer van de Horizons lounge bij de Abba Mania Dance Party.

Lees ook:
Wil jij ook een culinaire cruise met Oceania Cruises beleven? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Reportage: Een hemels bed op Riviera en een Tapas-tour in Alicante – dag 2

 • Beste,
  heb dezelfde cruise gedaan maar vanuit Rome.
  Heb u spijtig genoeg niet ontmoet.
  Prima cruise, alleen de veiligheidsprocedure is zeer miniem. Reddingsvesten moet ge niet meer aantrekken, alleen de plaats waar ge naartoe moet wordt u aangewezen.
  Op en af gaan van het schip is met gezichtsherkenning, dit gaat minder vlot dan het scannen van uw kaartje. Voor de rest geen bemerkingen, het was onze 5de cruise met Oceania.

  • Hallo Francois, Dank voor uw reactie. Ik stapte tijdens een lopende cruise op (in Palma) dus ik heb de normale procedure niet meegemaakt. Wij kregen apart een briefing. Overigens is het bij de meeste rederijen niet meer de procedure om reddingsvesten aan te trekken danwel samen te komen (o.a. vanwege COVID’19) en gaat veel digitaal. De gezichtsherkenning vond ik persoonlijk wel een mooie uitkomst ivm hygiene. Ik begreep van personeel dan men bij drukte wel terugschakelt naar het scannen van de kaart. Ik heb de momenten van drukte zelf niet meegemaakt. Fijn om te horen dat u (ook) weer een mooie cruise heeft beleefd met Oceania.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger