Cruisereiziger
Bouw

Bouw Scenic Eclipse II in Kroatië vordert gestaag

Scenic Cruises heeft een update gegeven over de bouw van haar tweede expeditieschip Scenic Eclipse II. Volgens de ultraluxe cruisemaatschappij vordert de constructie op de 3. Maj scheepswerf in Kroatië gestaag. De werkzaamheden aan de elektrische installaties zijn nu bijna voltooid en het opstarten van de hoofdmotor is in volle gang ter voorbereiding op de proefvaarten. Deze staan gepland voor medio februari 2023. De tweede ‘Discovery Yacht’ zal niet volledig identiek zijn aan haar zusterschip Scenic Eclipse. Er zijn aanpassingen gedaan aan het originele ontwerp op basis van feedback van gasten en bemanning aan boord. De 228 gasten kunnen verbeteringen verwachten aan de Senses Spa, een groter zwembad en vergroot buitenruimte op dek 10. Naast meerdere zodiacs en twee luxe helikopters zal er ook een nieuwe, op maat gemaakte, zespersoons onderzeeër aan boord zijn. De Eclipse 2 kan door haar innovatieve rompontwerp en de technologie aan boord, zowel koude pool- als warmweerbestemmingen verkennen. In april 2023 maakt het haar debuut met een maiden voyage van Lissabon naar Barcelona. Het openingsseizoen omvat routes door de Middellandse Zee, Noord-Europa, Groenland, IJsland en beide poolgebieden. In 2024 zal het schip ook Australië, Polynesië en Indonesië aandoen. Ben jij benieuwd hoe het is om te varen op een 6-sterren expeditieschip? Marco cruiste afgelopen zomer enkele dagen op de Scenic Eclipse. Lees hier zijn ervaringen.
Interesse in cruisen met Scenic Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Yacht Cruise Company

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger