Norwegian Cruise Line past schoonmaakservice aan

Volgens de website Crew Center voert Norwegian Cruise Line in het nieuwe jaar aanpassingen door in de schoonmaakservice die het aanbiedt in de gehele vloot. Bemanningsleden van de Amerikaanse cruisemaatschappij hebben te horen gekregen dat de studio’s, binnen-, buiten en (club) balkonhutten binnenkort nog maar 1 keer per dag (in plaats van twee keer) worden schoongemaakt. De zogenaamde turndownservice zal nog wel twee keer worden aangeboden in suites en de accommodaties in The Haven.

De wijziging zal als eerste worden doorgevoerd op de Norwegian Epic vanaf 8 januari. Het beleid zal in het eerste kwartaal van 2023 van toepassing zijn op alle schepen van Norwegian Cruise Line. Volgens de rederij heeft de maatregel een positief effect op de ecologische verduurzaming en sluit het aan bij de huidige praktijk in de hotelindustrie door water en energie te besparen en het gebruik van chemicaliën te verminderen.

In het kader van deze verandering zullen de functies ‘Stateroom Steward’ en ‘Junior Stateroom Steward’ de komende periode geleidelijk aan komen te vervallen en opgaan in de nieuwe rol ‘Stateroom Attendant’. Het betekent in de praktijk dat ‘juniors’ een opslag krijgen en de huidige ‘Stateroom Stewards’ in salaris achteruit gaan.

Het is de niet enige aanpassing die Norwegian Cruise Line in 2023 doorvoert. Eerder werd al bekend dat de dagelijkse fooien per 1 januari omhoog gaan. Passagiers in studio’s, binnen-, buiten- en (club) balkonhutten gaan 20 dollar per persoon per dag betalen. Voor passagiers in suites en The Haven wordt dit 25 dollar. Als je je cruise op of voor 31 december 2022 boekt kan je deze kosten vooruit betalen tegen de huidige tarieven (20 dollar voor suites en The Haven, 18 dollar voor club-balkonhutten en 16 dollar voor alle overige categorieën hutten. De laatste keer dat Norwegian Cruise Line deze prijzen verhoogde was april 2022.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!