Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Nieuwe zeecruiseschip Viking gedoopt in Los Angeles

Vorig weekend is in Los Angeles het nieuwe zeecruiseschip van Viking, Viking Neptune, gedoopt. Volgens traditie bij de rederij met de Noorse roots gebruikte doopmoeder Nicole Scott, een gepensioneerde NASA-astronaut, een historische Viking-bijl om een lint door te snijden waardoor een fles Noorse aquavit tegen de scheepsromp kapot werd geslagen.

De bijl werd overhandigd door sopraan Sissel Kyrkjebø, die hem als meter gebruikte bij de naamgeving van haar schip Viking Jupiter in januari 2020. De aanwezige gasten bij de feestelijke ceremonie werden getrakteerd op optredens van Kyrkjebø en de Noorse violist Tor Jaran Apold.

Na de doopceremonie vertrok Viking Neptune vanuit Los Angeles, al 20 jaar de thuisbasis van het bedrijf in de Verenigde Staten, naar Honolulu. Het schip vaart momenteel de Viking World Cruise 2022-2023, een 138-daagse reis van Fort Lauderdale naar Londen. Daarbij worden 57 havens in 28 landen aangedaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)