Cruisereiziger
Eten en drinken

Explora Journeys maakt culinair aanbod bekend

Explora Journeys heeft over vijf van de zes restaurants aan boord van EXPLORA I meer bekend gemaakt. Explora I is de eerste van zes schepen, die op 17 juli 2023 voor het eerst zal vertrekken vanuit Southampton.

Van de 18 eet- en drinkgelegenheden van het schip bieden deze 5 restaurants gasten all-inclusive menu’s met unieke kenmerkende gerechten die zijn beïnvloed door een verscheidenheid aan internationale keukens.

De enorme verscheidenheid aan luxe eetervaringen in de restaurants van Explora Journeys zijn te danken aan het leiderschap van Franck Garanger en zijn buitengewoon getalenteerde team. In restaurantkeukens van internationale allure draait alles om precisie en techniek; maar even belangrijk is een goed begrip van producten – perfect vers, duurzaam en lokaal geproduceerd, met componenten zoals bakkerij en pasta die vanaf nul aan boord zijn gemaakt. Het culinaire team streeft naar een delicaat evenwicht tussen creativiteit en terughoudendheid, een aanpak die mooie ingrediënten laat schitteren en gasten meeneemt op een ontdekkingsreis via smaken uit keukens over de hele wereld.

De sommeliers van Explora Journeys hebben ook hun best gedaan om boetieklabels te vinden die ongebruikelijke, soms zeer zeldzame wijnen van onverwachte herkomst aanbieden. Een speciaal samengesteld mixologieprogramma omvat de kenmerkende Ocean State of Mind-cocktail, evenals dranken die uniek zijn ontworpen om specifieke regionale menu’s te begeleiden. Naast dit aanbod is er speciale aandacht voor interessante, alcoholvrije dranken.

De vijf restaurants op een rij:

  1. Sakura is geïnspireerd op de eeuwenoude theesalons van Kyoto (de naam betekent ‘kersenbloesem’). De chef-koks volgen traditionele Japanse technieken en gebruiken zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om een authentieke pan-Aziatische ervaring te creëren. De menu’s omvatten niet alleen de Japanse, maar ook de Thaise, Vietnamese en Maleisische keuken, met een gespecialiseerde sommelier die advies geeft over sake, shōchūs en andere drankjes met Aziatische invloeden.

2. Marble & Co. Grill is cool en eigentijds restaurant, met zachte verlichting en ontspannen, attente service – een zachte en gastvrije plek om te dineren die het Europese steakhouse-concept opnieuw definieert. Het doel is eenvoudigweg om uitzonderlijke delen van weelderig, duurzaam vlees te bieden, zorgvuldig geselecteerd vanwege hun intense smaak en herkomst. Er is een eigen Dry Ager, evenals een kelder gevuld met heerlijke wijnen.

3. Med Yacht Club herinnert aan verfijnde mediterrane strandrestaurants die regionale oceaan-geïnspireerde gerechten aanbieden, een gezellige plek waar gasten kunnen genieten met vrienden en familie. De smaken en texturen van Italië, Spanje, Griekenland, Frankrijk en Noord-Afrika worden gevangen in sharing plates met plantaardige ingrediënten, begeleide cocktails en wijnen uit de wijngaarden van de Middellandse Zee.

4. Emporium Marketplace is het buffetrestaurant. Kookstations serveren bestemming-geïnspireerde gerechten, met sushi, zeevruchten en exquise vleeswaren gepresenteerd, naast op bestelling bereide pasta en versgebakken pizza. Gasten kunnen genieten van charcuterie en fromagerie, en brood en gebak dat rechtstreeks uit de oven op tafel wordt bezorgd. Bij het ontbijt worden verse sappen, smoothies en acai-kommen geserveerd.

5. Fil Rouge biedt Frans geïnspireerde internationale gerechten in een intieme ambiance. Het decor heeft zeshoekige vormen die contrasteren met witte muren, een eerbetoon aan tijdloze elegantie in zijn puurste vorm.

Internationaal culinair team

Het internationale culinaire team van Explora Journeys bestaat uit 5 professionals. Franck Garanger, Head of Culinary van Explora Journeys, wordt gerespecteerd vanwege zijn veeleisende gastronomische normen. Hij en zijn team zijn persoonlijk verantwoordelijk voor het inkopen en uitkiezen van de beste ingrediënten van over de hele planeet. Hij wordt bijgestaan door Alban Gjoka, Senior Lead Culinary Operations, die helpt bij het bedenken van menu’s en het vinden van ingrediënten van topkwaliteit. Jérôme Toumelin, Corporate Executive Chef, heeft zijn expertise wereldwijd verdiend, waaronder zes jaar als Executive Chef bij Market by Jean-Georges in Parijs. Christophe Sapy, Corporate Executive Pastry Chef, heeft een formidabele reputatie voor het omzetten van desserts in kunstwerken en Frederic Godineau, Senior Executive Chef, komt naar EXPLORA I met 19 jaar ervaring in gastvrijheid.

Explora Journeys

Explora Journeys is een nieuwe ultraluxe all-inclusive rederij die in juli 2023 zal starten met de Explora I, het eerste nieuwbouwschip. De komende jaren worden in ieder geval 6 nieuwe schepen gebouwd door scheepswerf Fincantieri die voor het merk gaan varen.

De schepen zullen 461 suites met uitzicht op zee hebben, beginnend vanaf 35m2. De 1000 passagiers beschikken over 14 dekken met meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte met o.a. 64 privé-cabanas en vier zwembaden, waarvan 1 met een uitschuifbaar glazen dak.

Bekijk de cruises van deze nieuwe rederij:

Captain Cruise TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)