Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Carnival Corporation breidt Starlink wifi-service van SpaceX uit

Carnival Corporation heeft een overeenkomst bereikt met SpaceX voor de implementatie van de Starlink Wi-Fi-service in haar wereldwijde vloot. Het moet leiden tot een snellere en betrouwbaardere internetservice aan boord. Het bedrijf is in december 2022 begonnen met de implementatie bij Carnival Cruise Line en AIDA Cruises en staat nu dus aan de vooravond om de service uit te breiden aan boord van Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises, Costa Cruises en Cunard.

“De toegevoegde bandbreedte geeft onze cruisemerken de mogelijkheden en flexibiliteit om nieuwe diensten en functies voor gasten te introduceren, en om operationele functies zoals monitoring van apparatuur aan boord en real-time communicatie tussen schip en teams aan wal te stimuleren”, aldus Josh Weinstein, CEO van Carnival Maatschappij. “En belangrijker, het toevoegen van de innovatieve technologie van Starlink aan het bestaande connectiviteitsplatform van het bedrijf zal onze geweldige bemanning ook helpen om in contact te blijven met vrienden en geliefden.”

Starlink is een leider op het gebied van Low Earth Orbit (LEO) satelliettechnologie, waardoor reizigers die Starlink gebruiken kunnen genieten van supersnel internet op zee. Andere cruisemaatschappijen die zijn begonnen met de implementatie ervan zijn o.a. Hurtigruten en Royal Caribbean.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)