Cruisereiziger
Benoemingen

Broers benoemd tot co-kapiteins van Celebrity Ascent

Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises, heeft woensdag aangekondigd dat de Griekse broers Dimitrios en Tasos Kafetzis zijn benoemd tot co-kapiteins van Celebrity Ascent, het vierde schip van de rederij in de Edge klasse dat in de winter van 2023 haar debuut zal maken.

“Kapitein Dimitrios en kapitein Tasos zijn onze door sterren aangedreven broers, een maritiem droomteam. Ze hebben in de loop der jaren zoveel aan de Celebrity-familie gegeven dat we als een tweede familie zijn”, aldus Lutoff-Perlo. “Hun emotionele reactie op deze benoeming zien en begrijpen wat het betekent om dit hoogtepunt van hun carrière samen te delen, was iets wat ik niet had verwacht en nooit zal vergeten.

Kapitein Dimitrios heeft zijn hele maritieme carrière, die meer dan drie decennia beslaat, gewijd aan Celebrity Cruises, nadat hij in 1990 begon als leerling-officier aan boord van Celebrity’s allereerste schip, de Horizon. Kapitein Dimitrios, geboren in Piraeus, de haven van Athene, Griekenland, studeerde als beste van zijn klas af aan de Merchant Maritime Academy van Syros-Athene en heeft sinds 2001 zijn masterdiploma. Hij heeft aan boord van elke verschillende klasse van schepen in de vloot van Celebrity gevaren en maakte ook deel uit van de opstartteams voor Celebrity Millennium, Celebrity Infinity, Celebrity Silhouette en Celebrity Apex, waarvan hij bij de laatste ook de take-out Captain was.

Kapitein Tasos zag in zijn jeugd hoe zijn oudere broer Dimitrios carrière maakte op cruiseschepen, en besefte dat hij in zijn voetsporen wilde treden. Nadat hij ook was afgestudeerd aan het Merchant Marine College, kwam hij in 1998 bij Celebrity Cruises en gedurende zijn meer dan 20-jarige carrière bij het merk was hij betrokken bij het debuut van Celebrity Summit, Celebrity Solstice, Celebrity Equinox en Celebrity Reflection. Meest recentelijk was hij kapitein van Celebrity Edge, de allereerste van Celebrity’s Edge klasse, die in 2018 werd gelanceerd.

De broers zullen hun tijd op Celebrity Ascent afwisselen in een rotatie van drie maanden.

Bekijk enkele Celebrity Cruises:
Jaar >
2023
2024
2025
2026
Alle bestemmingen >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Cruises met Celebrity Cruises zijn boekbaar bij:

Sunweb - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)