Cruisereiziger
Bestemmingen

Norwegian Cruise Line viert eerste cruiseseizoen in Zuid-afrika en Namibië

Norwegian Cruise Line vierde vandaag een nieuwe mijlpaal met de succesvolle afsluiting van haar eerste seizoen vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. Op 21 december 2022 werd Norwegian Jade het eerste schip in de vloot van 18 schepen die haar thuishaven in de Zuid-Afrikaanse haven heeft. Het schip bood internationale en lokale gasten 12-daagse Extraordinary Journeys langs de kust van Zuid-Afrika en Namibië met een overnachting in Kaapstad, Zuid-Afrika. Daarnaast werden Mossel Bay, Port Elizabeth (Gqeberha) en Richard’s Bay in Zuid-Afrika; en Luderitz en Walvis Bay in Namibië bezocht.

De rederij bouwt voort op haar succesvolle inaugurele seizoen in Zuid-Afrika en heeft onlangs aangekondigd dat Norwegian Dawn in de winter van 2024 naar de regio zal vertrekken. Het 2.340 passagiers tellende schip met thuishaven in Kaapstad, Zuid-Afrika en Port Louis, Mauritius, zal tussen januari en maart 2024 een reeks Extraordinary Journeys aanbieden.

Nog meer bijzondere routes

Kevin Bubolz, Managing Director Continental Europe, Israel, Middle East & Africa in EMEA, zei: “Als onderdeel van onze Guest First-filosofie richten we ons op het verbeteren van ons bestemmingsaanbod en bieden we onze gasten meer meeslepende routes om levenslange herinneringen te creëren. Onze nieuwe reizen naar Afrika zijn daar een bewijs van en combineren bucketlist locaties zoals Kaapstad en Mauritius met hidden gems zoals Pomene en Maputo in Mozambique of Fort Dauphin in Madagaskar. Met een gemiddelde van bijna 12 uur in elke haven, waardoor er meer tijd is om deze onvergetelijke bestemmingen optimaal te beleven, behoren de nieuwe reizen nu al tot onze snelst verkopende cruises voor 2024 en trekken gasten aan uit bijna 60 landen wereldwijd.”

Mireille Wenger, Western Cape Minister of Finance and Economic Opportunities, voegt toe: “Cruisetoerisme genereert 300 miljoen Rand aan economische impact voor de Westkaap en garandeert duizenden banen in de provincie. Door Kaapstad te positioneren als thuishaven voor internationale cruises en als toegangspoort tot Afrika, zorgt het voor een belangrijke groeikans voor onze regio en wij zijn verheugd met de toewijding van NCL om vanuit Kaapstad te varen.”

In 2024

Op 3 januari 2024 begint Norwegian Dawn aan de 17-daagse cruise naar de regio, waarbij het schip voor het eerst in de 56-jarige geschiedenis van NCL van Doha, Qatar naar Mauritius vaart. De route biedt een unieke combinatie van bezoeken aan de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, de Seychellen, Kenia, Tanzania en Madagaskar.

Op 20 januari 2024 vaart Norwegian Dawn een 12-daagse route van Port Louis, Mauritius, naar Pointe des Galets, Réunion; Fort Dauphin (Toalagnaro), Madagaskar; Pomene en Maputo, Mozambique; Richard’s Bay, Port Elizabeth (Gqeberha), Mossel Bay en Kaapstad, Zuid-Afrika.

Op 1 februari en 8 maart 2024 maakt Norwegian Dawn 12-daagse rondreizen door Zuid-Afrika en Namibië met bestemmingen als Mossel Bay en Durban in Zuid-Afrika; en Luderitz en Walvis Bay in Namibië. Voordat het schip vertrekt op 20 maart vertrekt aan haar meest uitgebreide reisroute van Kaapstad, Zuid-Afrika naar Barcelona, Spanje. De 21-daagse reis langs de westkust van Afrika zal aandoen in de havens van Namibië, Angola, Sao Tomé en Principe, Ivoorkust, Gambia, Senegal, Kaapverdië, de Canarische Eilanden en Marokko.

Bekijk deze cruises bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger