Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

MSC Cruises zet in op duurzaam cruisen met nieuwe campagne

MSC Cruises zal op zeer korte termijn in België en in Nederland de nieuwe reclamecampagne lanceren met een korte 1 minuut durende reclamespot, in het Nederlands en Vlaams. De rederij focust hierin op de wijzen waarop de rederij duurzaam cruist met onder andere haar nieuwste schip MSC World Europa, die in de spot een hoofdrol speelt. De campagne kreeg in andere landen veel positieve aandacht.
 

Investeringen in 2023

Rederij MSC Cruises heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe schepen. Dit jaar verwacht de rederij de MSC Euribia, die vanuit scheepswerf St. Nazaire in Frankrijk naar het Noord-Duitse Kiel vaart waar op 10 juni de allereerste cruise met passagiers plaats zal vinden. De nieuwe zeer populaire MSC World Europa die deze winter in het Midden-Oosten vaart, komt in de lente van 2023 naar de Middellandse Zee om daar te cruisen in het westelijk deel van de Middellandse Zee. MSC ziet veel vraag van met name families die in deze regio graag willen cruisen. Tot slot is er veel vraag naar Caribische cruises met de nieuwe MSC Seascape die vanuit Miami naar onder andere het privé eiland van MSC, Ocean Cay Marine Reserve, in de Bahama’s. Naast deze nieuwe schepen investeert MSC momenteel veel in haar Food & Beverage (culinair), verbeterde wifi en meer aandacht voor de klantreis. De prijzen van een cruise zijn bij MSC, net als bij andere rederijen, wel iets hoger geworden, maar de afgelopen maand zijn er recordboekingen te zien vanuit België en Nederland. De komst van MSC schepen in de winter naar Zeebrugge en Rotterdam, waar opgestapt kan worden, draagt daaraan bij.

Veel schepen in Middellandse Zee

MSC zet deze zomer vooral in op de Middellandse Zee en Noord-Europa. Helaas zijn er deze zomer nog geen afvaarten vanuit Nederland, maar vanuit Noord-Duitsland en Groot-Brittannië zijn veel cruises beschikbaar van de nieuwe MSC Euribia, MSC Virtuosa, MSC Fantasia, MSC Preziosa en MSC Poesia. Je kunt naar de Fjorden, Ijsland, Baltische Staten en zelfs Spitsbergen. In het oostelijk deel van de Middellandse Zee kom je de iets oudere en kleinere charmante schepen en paar nieuwere tegen van de rederij, waaronder de MSC Splendida, MSC Divina en MSC Musica, MSC Armonia, MSC Sinfonia, MSC Opera en MSC Lirica. In het westelijk deel van de Middellandse Zee cruise je met de nieuwste generatie schepen van de rederij waaronder de MSC Seaview, MSC Seashore, MSC World Europa, MSC Grandiosa, MSC Magnifica en MSC Orchestra. Families zullen zich zeker thuisvoelen op deze schepen met veel familiefaciliteiten zoals grote kinderclubs, waterparken en veel animatie voor de gehele familie. De laatste cruiseschepen van de 22-tellende vloot varen vanuit Amerika: de MSC Seascape, MSC Seaside en MSC Meraviglia trekken steeds meer Amerikanen naar de Europese rederij.

Fly & Cruise

De cruises inclusief vluchten, de Fly & Cruise pakketten, helpen veel reizigers om gemakkelijker in de instaphaven te komen. Populaire fly & cruise bestemmingen zijn die van de MSC World Europa en Grandiosa naar Barcelona, Marseille, Genua en Civitavecchia (Rome). Gemakkelijk zijn ook Piraeus (Athene) en Istanbul. Tot slot biedt MSC ook vluchten aan naar Kopenhagen en Kiel. De rederij zorgt voor transfers en ‘aansluitgarantie’ als het mis mocht gaan met de lijnvluchten. Ook handig is de recoveryservice van je bagage, mocht deze eventueel achterblijven op een luchthaven.  

25% korting

Bij MSC krijg je nu tot 25% korting op veel zomercruises. Je kunt kiezen uit cruises naar de Middellandse Zee, Noord-Europa, Amerika of het Caribisch gebied. Je kunt deze cruises ook in combinatie met een drankpakket boeken of een compleet Fly & Cruise pakket.

Boek je MSC cruise:

MSC Cruises
Bekijk een aantal cruises:

Vertrekjaar >
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Schepen ()
MSC Bellissima ()
MSC Divina ()
MSC Euribia ()
MSC Grandiosa ()
MSC Lirica ()
MSC Magnifica ()
MSC Meraviglia ()
MSC Musica ()
MSC Opera ()
MSC Orchestra ()
MSC Poesia ()
MSC Preziosa ()
MSC Seascape ()
MSC Seashore ()
MSC Seaside ()
MSC Seaview ()
MSC Sinfonia ()
MSC Splendida ()
MSC Virtuosa ()
MSC World America ()
MSC World Europa ()

117-daagse Wereldcruise van Barcelona naar IJmuiden

Cruise vanuit New York!

Cruise Canarische Eilanden, Spanje & Portugal incl. busreis

Cruise Turkije, Griekenland, Italië & citytrip Istanbul

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)