Cruisereiziger
Goede doelen

Passagiers Holland America Line doneren $ 450.000 voor hulp aan Oekraïners

Een geldinzamelingsactie door cruisepassagiers die plaatsvond op volle zee rond zes verschillende continenten heeft geresulteerd in een grote donatie voor hulp aan Oekraïne. Holland America Line overhandigde in de haven van San Diego een cheque van $ 450.000 aan de wereldwijde humanitaire hulporganisatie Direct Relief. Het geld werd ingezameld tijdens de campagne On Deck for a Cause van de cruisemaatschappij.

Gedurende 10 maanden konden cruisereizigers op elke cruise een donatie van $ 25 doen om tijdens hun cruise deel te nemen aan een geldinzamelingswandeling van 5 km, op locaties variërend van Alaska tot Europa en het Panamakanaal tot Australië.

“Onze gasten en bemanningsleden, die graag de wereld verkennen, wilden iets doen om een betekenisvol verschil te maken voor gezinnen in een deel van de wereld dat dringend humanitaire hulp nodig heeft”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We wisten dat onze gasten genereus waren, maar hun steun heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen, met donaties van in totaal $ 450.000.”

Direct Relief is een in Californië gevestigde liefdadigheidsinstelling die in alle Amerikaanse staten en territoria en meer dan 90 landen over de hele wereld werkt om de toegang tot medicijnen en gezondheidszorg uit te breiden door artsen en verpleegkundigen uit te rusten met levensreddende medische hulpmiddelen. Het heeft al meer dan 1.000 ton medische materiële hulp verstrekt op verzoek van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid.

“We zijn Holland America Line en haar gasten dankbaar voor deze geweldige inzamelingsactie waarbij mensen tijdens hun vakantie de tijd namen om een verschil te maken”, aldus Thomas Tighe, president en chief executive officer van Direct Relief. “Hun steun zal ons verder helpen bij het verstrekken van levensreddende medicijnen aan Oekraïne, variërend van kankertherapieën tot behandelingen voor chronische gezondheidsproblemen.”

De overhandiging van de cheque vond plaats in de haven van San Diego. San Diego is de thuishaven van Koningsdam in de winter. Meer dan 62.000 passagiers gaan in het seizoen 2022/23 aan boord van verschillende schepen van Holland America Line in de haven.

De geldinzamelingsactie begon in maart en viel samen met een toezegging van $ 3 miljoen aan liefdadigheidsinstellingen die Oekraïense vluchtelingen helpen van de familiestichting van Micky Arison, de voorzitter van het moederbedrijf Carnival Corporation, en zijn vrouw Madeleine. Van april tot en met september 2022 hebben de Nederlandse regering en de gemeente Rotterdam het Holland America Line-schip Volendam gecharterd als onderdeel van hun grotere inspanning om 50.000 Oekraïners op te vangen die de oorlog in hun thuisland zijn ontvlucht.

Bekijk enkele aanbiedingen
Jaar >
2023
2024
2025
2026
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

15-daagse cruise Groot-Brittannië, Schotland en Ierland met de Rotterdam

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

22-daagse cruise Schotland, IJsland en Groenland met Nieuw Statendam uit Amsterdam

Wil jij cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)