Cruisereiziger
Bestemmingen

Herstart Costa Serena in Azië in juni 2023

Costa Cruises heeft de terugkeer aangekondigd van de Costa Serena in Azië. Van juni tot september 2023 zal het schip van het Italiaanse bedrijf een programma van “chartercruises” uitvoeren, in samenwerking met lokale Aziatische partners.

De ondertekening van de commerciële overeenkomsten vond plaats in Dubai, aan boord van de Costa Toscana, het vlaggenschip van de vloot die gedurende de winter van 2022/23 in de Arabische Golf wordt ingezet. De ceremonie werd bijgewoond door Mario Zanetti, President van Costa Cruises, Roberto Alberti, SVP & Chief Commercial Officer van Costa Cruises, en vertegenwoordigers van de tien lokale partners die Costa Serena’s nieuwe programma in Azië ondersteunen.

“De herstart van Costa Serena, eerder dan haar oorspronkelijke schema, is een bevestiging van de groeiende waardering van Costa-cruises in alle wereldmarkten waar we actief zijn. Met name de nieuwe cruises die vandaag zijn aangekondigd, zijn een belangrijk signaal voor het herstel van de sector in Azië. We hebben dit belangrijke resultaat bereikt dankzij onze historische aanwezigheid in Azië en onze gevestigde relatie met lokale partners, evenals de recente heropening voor cruisen van sommige landen in het gebied “- zei Mario Zanetti, President van Costa Cruises.

Het totale aantal cruises dat Costa Serena in 2023 in Azië zal aanbieden bedraagt 30. 6 cruises, in juni 2023, zullen gewijd zijn aan de Zuid-Koreaanse markt; van juli tot september 2023 staan nog eens 24 cruises gepland voor de Taiwanese markt.

De routes, die 4 tot 7 dagen duren, omvatten diverse bestemmingen in Oost-Azië, met name Japan, zoals Sasebo, Kagoshima, Otaru, Hakodate, Naha, Miyakojima en Ishigaki. Afvaarten zijn gepland vanuit de havens van Busan, Sokcho en Pohang in Zuid-Korea, en Keelung, Taiwan.

Costa Serena is een schip onder Italiaanse vlag, gebouwd door Fincantieri en in 2007 in gebruik genomen. Ze heeft een bruto tonnage van 114.000 ton en biedt plaats aan maximaal 3.780 gasten. Vóór de cruisestop bood het schip cruises aan in Oost-Azië, met vertrek uit China.

Bekijk een aantal aanbiedingen van Costa:
Prijs > ()
Onder €500 ()
€500-€1000 ()
€1000-€1500 ()
€1500-€2000 ()
€2000-€2500 ()
Boven €2500 ()
Vertrekjaar >
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen

Bucketlist cruise: Cruise IJsland en Groenland incl. busreis

Cruise Italië, Spanje en Frankrijk – Costa Toscana – incl vluchten

Cruises met Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger