Cruisereiziger
Bestemmingen

Explora I naar de Amazone in winter 2024/2025

Explora Journeys heeft aangekondigd dat de Explora I in 2024 na haar zomerseizoen in Alaska in de winter naar het zuiden afdaalt.

Met 23 reizen en 2 langere cruises tussen september 2024 en april 2025, omvatten de reisroutes 73 unieke bestemmingen in 24 landen. Acht daarvan zullen een primeur zijn voor Explora Journeys, waaronder Macapá, Alter-do-Chaõ en Manaus in de Amazone, en het Duivelseiland in Frans-Guyana. Elke reis heeft zijn eigen karakter dat de onderscheidende geest van de bestemmingen weerspiegelt, beginnend in het uiterste noorden van de Amerikaanse oostkust, vervolgens cruisend naar het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, voordat de Atlantische Oceaan naar Europa wordt overgestoken.

Door continenten te overbruggen en culturen te verbinden, belooft deze unieke verzameling reizen gasten een nieuwe dimensie van authentieke, transformerende reiservaringen. Elk van hen is ontworpen rond de veeleisende reiziger van vandaag, met de nadruk op een langzamer tempo en de mogelijkheid om langer op elke bestemming te blijven hangen door middel van overnachtingen in de haven. Ondertussen worden de hoogste normen voor duurzaamheid nauwgezet gehandhaafd om een minimale impact op de natuur en lokale gemeenschappen te garanderen.

Hoogtepunten

Hoogtepunten zijn onder meer een reis van 8 nachten naar Trailing Whales en Falling Leaves, vanuit New York City op 8 oktober 2024 naar Boston, Portland en Halifax, de mystieke Whale Corridors en de Golf van St. Lawrence, eindigend in Quebec City.

De reis biedt gasten de mogelijkheid om met bossen omzoomde kliffen in vuur en vlam te zien met vurige herfstkleuren, afgelegen baaien met zand, vuurtorens met snoepstrepen, wereldberoemde kreeftenhutten en de relaxte sfeer van authentieke havensteden. De reis gaat verder naar de wateren van New England, waar de koude Labradorstroom de warme Golfstroom ontmoet, en blauwe walvissen, beluga’s en dwergvinvissen dartelen in de mineraalrijke zee.

Als primeur voor Explora Journeys biedt EXPLORA I reizen aan over de Amazone-rivier en het Braziliaanse regenwoud in, compleet met fakkeltochten in een kajak en bospaden naar verborgen stamdorpen. In Manaus zullen gasten getuige zijn van de samenvloeiing van de rivieren, waar de inktzwarte Rio Negro zich voegt bij de machtige Rio Solimoes; en in Santarem, waar de Amazone het kristalheldere water van de Tapajos ontmoet.

A Journey into Wild and Wonderful Amazonia vertrekt op 22 november 2024 uit Bridgetown, Barbados, en vaart naar het Duivelseiland in Frans-Guyana voordat het naar Macapá, Alter-do-Chaõ en Manaus in Brazilië gaat. Een reis naar de ontmoetingswateren op de Almachtige Amazone begint op 29 november 2024 en reist de Amazone op naar Macapá en Bequia voordat hij terugkeert naar Bridgetown.

A Journey of Tantalizing Transatlantic Adventures vertrekt op 3 april 2025 vanuit Bridgetown voor een transatlantische overtocht van 14 nachten. Gasten genieten van ontspannen dagen op zee voordat ze Kaapverdië gaan verkennen, de Creools-Portugese archipel met 10 eilanden, met zijn vulkanische landschappen en prachtige stranden. Het schip zal stoppen om de natuurlijke attracties van de Canarische Eilanden in u op te nemen, gevolgd door Madeira, bekend als ‘het bloemeneiland’, voordat het op 18 april 2025 in Lissabon aankomt.

28 of 32 nachten

EXLORA I’s langste cruises, A Grand Journey to Amazonia & Tropical Isles (28 nachten) en A Grand Transatlantic Odyssey in the Atlantic (32 nachten), bieden gasten de mogelijkheid om de geest van de onvergetelijke bestemmingen langs de routes te ontdekken terwijl ze de Caraïben, de Amazone en de uitgestrektheid van de oceaan verkennen.

Sacha Rougier, hoofd van reisplanning en bestemmingservaringen bij Explora Journeys: “Gasten krijgen de kans om zich te verdiepen in een opwindende viering van diversiteit: van privérondleidingen door MoMA in New York City tot spannende bootexpedities op de Amazone; nieuwe tinten blauw ontdekken op een verborgen Caribisch eiland of volledig worden ondergedompeld in de grootste show ter wereld met onze exclusieve Explora Journeys-carnavalervaring in Rio, waar ze insider-toegang krijgen om zich bij de levendige artiesten aan te sluiten.

Explora I

Explora I is de eerste van zes luxe cruiseschepen die is besteld door de Cruises Division van MSC Group. Tegelijkertijd is de bouw bezig van EXPLORA II, het tweede schip van het nieuwe merk, met een oplevering in de zomer van 2024. De schepen zullen een brutotonnage hebben van circa 64.000 ton, voorzien van de nieuwste beschikbare technologieën op het gebied van milieu en duurzaamheid. Alle schepen van Explora Journeys zullen 461 suites met uitzicht op zee hebben voor 1000 passagiers. De 14 dekken beschikken over meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte met o.a. 64 privécabanas en drie buitenzwembaden. Een vierde zwembad zal een uitschuifbaar glazen dak hebben om bij elk weer te kunnen zwemmen.

Vraag naar deze cruises bij:
Captain Cruise TUI
Favorieten uit de fanshop

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)