Cruisereiziger
Aanbieding

Costa cruises viert 75e verjaardag met 75 cruises voor een speciale prijs

Op 31 maart 2023 viert Costa Cruises haar 75ste verjaardag. Op die dag, 75 jaar geleden in 1948, vertrok de “Anna C”, het eerste passagiersschip van de vloot, vanuit Genua naar Buenos Aires, met 768 gasten aan boord.

Een historisch moment, waarmee het grote succes van Costa Cruises begon. Gedurende al die jaren heeft Costa Cruises dag in dag uit miljoenen gasten over de hele wereld meegenomen om gelukkige en onvergetelijke momenten van hun vakantie te delen.

Om dit belangrijke jubileum samen te vieren, heeft Costa Cruises een uniek initiatief bedacht: 75 cruises tegen een speciale prijs, beschikbaar tot april, met verschillende data in het het hele jaar, van het vroege voorjaar tot de herfst.

Zo kunnen ze kiezen voor een onvergetelijke reis naar de tijdloze sfeer van het westelijke Middellandse Zeegebied, de sprookjeswereld van Gaudi in Barcelona, zich onderdompelen in de mysterieuze sfeer van de ondergrondse grotten van Can Marça op Ibiza en de kathedraal aan zee in Palma de Mallorca. Of ontdek de mythen, geschiedenis en onvergelijkbare landschappen van het oostelijke Middellandse Zeegebied, bereik Mykonos en zijn ‘Klein Venetië’ op een typische boot, duik in de kleurrijke diepten van de thermale bronnen van Palea Kameni op Santorini en snorkel in het natuurlijke zwembad van Malta’s Blauwe Lagune.

Als men de voorkeur geeft aan het adembenemende landschap van Noord-Europa, kan de gast het pittoreske en levendige Bergen per fiets verkennen met een lokale gids, de prachtige smaragdgroene en ultramarijnblauwe kleuren van de Hellesylt Fjord en zijn watervallen bewonderen, en de lokale lekkernijen van Geiranger proeven.

Nieuwe excursies

Om op een rijkere en authentiekere manier van deze prachtige bestemmingen te genieten, heeft Costa een vernieuwd excursies in het aanbod. Deskundige lokale gidsen nemen de gasten mee op ontdekkingstocht door de meest karakteristieke  tradities. Bovendien begint de verkenning van de bestemmingen al aan boord, met de kenmerkende gerechten van drie grote chef-koks – Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León – die de smaken van de locaties in de reisroutes interpreteren. Entertainment aan boord, met liveshows, muziek en themafeesten, is ook afgestemd op de reisroutes en biedt altijd een lokaal tintje.

Schepen en routes in 2023

Costa Smeralda, Costa Toscana en Costa Diadema bieden cruises van een week aan in het westelijke deel van de Middellandse Zee en ontdekken de mooiste bestemmingen in Italië, Frankrijk en Spanje. De Costa Toscana route omvat Genua, Marseille, Barcelona, Cagliari, Napels en Civitavecchia/Rome. Costa Smeralda zal Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca (Ibiza in de zomer), Palermo en Civitavecchia/Rome bezoeken. Costa Diadema zal in plaats daarvan Savona, Civitavecchia/Rome, Cagliari of Ajaccio (afhankelijk van vertrek), Palma de Mallorca, Valencia en Marseille aanbieden.

In het oostelijke Middellandse Zeegebied bezoekt Costa Deliziosa Marghera/Venetië, Katakolon/Olympia (Griekenland), Mykonos (Griekenland), Santorini (Griekenland) en Bari, terwijl de Costa Pacifica in de zomer Taranto, Catania, Malta, Mykonos en Santorini aandoet. Beide routes zijn een week lang.

Tijdens deze zomer biedt de Costa Fortuna een nooit eerder geziene 14-daagse reisroute tussen de Griekse eilanden en de Balearen, met Savona, Civitavecchia/Rome, Messina, vier prachtige Griekse eilanden, zoals Kreta (met een aanloop naar Heraklion), Rhodos, Mykonos, Santorini, Kefalonia (met een stop in Argostoli), Palma de Mallorca, op de Balearen, en vervolgens Barcelona en Marseille.

Noord-Europa

Van mei tot september zijn er ook cruises in Noord-Europa beschikbaar. De Costa Fascinosa biedt 12-daagse routes naar de Noordkaap, of negendaagse cruises naar de mooiste steden in de Oostzee; de Costa Favolosa bezoekt IJsland, de Lofoten-eilanden, Groenland, een nieuwe bestemming voor deze zomer, of Groot-Brittannië en Ierland; de Costa Firenze biedt cruises van een week in de Fjorden aan.

Bekijk deze cruises in detail op Fjordencruises >>

Kort of langer?

Voor degenen die slechts een paar dagen ter beschikking hebben, zijn er in het voorjaar minicruises naar Frankrijk en Spanje van drie of vijf dagen met de Costa Fascinosa, Costa Pacifica, Costa Fortuna en Costa Favolosa.

Voor een langere vakantie zijn er in het voorjaar verschillende cruises van twee weken om uit te kiezen: de Canarische Eilanden met de Costa Diadema en Costa Fortuna; of Turkije en de Griekse eilanden, wederom met de Costa Fortuna; Costa Pacifica cruises naar Israël en Egypte; en cruises van de Middellandse Zee naar Noord-Europa aan boord van de Costa Firenze, Costa Favolosa en Cosa Fascinosa, of van Noord-Europa naar de Middellandse Zee in september. 10-daagse cruises naar Lissabon met Costa Fascinosa en 11-daagse cruises naar Marokko met Costa Favolosa zijn ook beschikbaar.

 
De mooiste Costa Cruises van dit moment:
Prijs > ()
Onder €500 ()
€500-€1000 ()
€1000-€1500 ()
€1500-€2000 ()
€2000-€2500 ()
Boven €2500 ()
Vertrekjaar >
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen

Favorieten uit de fanshop

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)