Cruisereiziger
Uitdokken

LNG-schip Sun Princess uitgedokt bij Fincantieri

Woensdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone de eerste van twee LNG-schepen voor Princess Cruises uitgedokt. Het gaat om de Sun Princess (175.500 brutoton), het grootste cruiseschip dat ooit in Italië wordt gebouwd. Het is tevens het eerste LNG-schip dat door de Italiaanse scheepsbouwer zal worden opgeleverd en het eerste schip dat bijna volledig wordt aangedreven door LNG in de vloot van Princess.

LNG is de meest milieuvriendelijke geavanceerde brandstoftechnologie van de maritieme industrie en de schoonste fossiele brandstof ter wereld, die de luchtemissies en het gebruik van mariene stookolie aanzienlijk zal verminderen.

“Sun Princess” zal worden opgeleverd in het eerste kwartaal van 2024. Het is het eerste schip in de Sphere-klasse. In 2025 maakt een zusterschip in dezelfde klasse haar debuut. Ze zullen elk plaats bieden aan ongeveer 4.300 passagiers en zijn gebaseerd op een geheel nieuwe platformontwerp.

Foto: Fincantieri

Interesse in cruisen met Princess Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger