Cruisereiziger
Verkoop/koop

Carnival Venezia voegt zich officieel bij vloot Carnival Cruise Line

Carnival Venezia is woensdag officieel toegetreden tot de vloot van Carnival Cruise Line. Het cruiseschip komt over van zustermaatschappij Costa Cruises. In het Spaanse Cadiz heeft Costa-kapitein Tihomir Muzic woensdagochtend het schip overgedragen aan Carnival-kapitein Claudio Cupisti. Dat gebeurde in aanwezigheid van managementleden van beide rederijen.

“We zijn blij Carnival Venezia te verwelkomen in de vloot. Ze zal na een droogdok in mei debuteren als ons eerste ‘Fun Italian Style’-schip”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Een grote dank aan iedereen van onze zusterrederij Costa en iedereen binnen de Carnival-familie die de komende twee maanden zal werken om de Carnival-accenten aan dit schip toe te voegen.”

Carnival Venezia vertrekt op 29 mei 2023 vanuit Barcelona voor haar 15-daagse transatlantische oversteek. Vervolgens begint ze op 15 juni 2023 het hele jaar door te cruisen vanaf de Manhattan Cruise Terminal in New York. Er is een breed scala aan reizen beschikbaar. Het gaat om 22 unieke routes met aanlopen in 25 havens in 14 landen. Carnival Venezia is gebouwd in 2019 en biedt plaats aan maximaal 5.145 gasten en 1.393 Carnival-bemanningsleden.

Aan boord

Wanneer passagiers voor de eerste keer aan boord gaan van Carnival Venezia worden ze zowel binnen als buiten onmiddellijk omringd door Italiaans architectonisch ontwerp. Het atrium van het schip is gemodelleerd naar het belangrijkste openbare plein van Venetië, het Piazza San Marco, terwijl het Lido-dek is geïnspireerd op de Italiaanse Rivièra met een schuifdak zodat passagiers het hele jaar door van het zwembad kunnen genieten.

Het schip zal veel nieuwe eet- en drinkgelegenheden introduceren in de Carnival-vloot, waar passagiers kunnen genieten van de smaken van Italië, waaronder La Strada Grill met klassiek Italiaans streedfood, een Mexicaans fusionrestaurant Tomodoro en de bars Amari en Frizzante, waar een verscheidenheid aan bubbels wordt geserveerd, van prosecco tot spritzes en bellini’s, samen met Italiaans bier, authentieke Italiaanse koffie en biscotti.

Carnival Venezia biedt ook nieuwe Italiaans geïnspireerde entertainmentlocaties, zoals de Gondola Lounge, ontworpen met de beroemde Venetiaanse grachten in gedachten, en de Carnevale Bar & Lounge, die de elegantie van Venetiaanse maskerades tijdens Carnevale viert, evenals nieuwe activiteiten zoals de Italian Street Party waar Little Italy Lido ontmoet, de Captain’s Venetian Toast en Italiaans geïnspireerde jeugdprogramma’s voor kinderen en tieners.

Het schip zal verder de thuisbasis zijn van veel van de activiteiten en ervaringen die passagiers ook aan boord van andere Carnival-schepen kunnen beleven, waaronder Carnival Waterworks, Piano Bar 88, Heroes Tribute Lounge, Fahrenheit 555 Steakhouse, Bonsai Sushi & Teppanyaki, Guy’s Burger Joint, Cloud 9 Salon & Spa, de Serenity Adult Only Retreat en Dr. Seuss Bookville.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger