Cruisereiziger
KielleggingNieuwe cruiseschepen

Eerste blok staal van Mein Schiff 7 op de kiel gelegd

Het eerste blok staal van Mein Schiff 7 is geplaatst. Bovendien werden in overeenstemming met de oude scheepvaarttraditie tijdens de kiellegging op de Meyer-scheepswerf in Turku munten symbolisch in het centrale blok van het schip geplaatst. Deze zouden het schip geluk moeten brengen. Bij de kiellegging van de zevende nieuwbouw van TUI Cruises voor de Mein Schiff-vloot waren vertegenwoordigers van zowel de rederij als Meyer Werft ter plaatse.

De Mein Schiff 7 is een zusterschip van de Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2, die in 2018 en 2019 in de vaart zijn genomen.

85 blokken

“Met het leggen van de kiel van Mein Schiff 7 zetten we de uitbreiding van onze feel-good vloot voort en behouden we onze positie met de modernste vloot op de Duitse markt”, zegt Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises. TUI Cruises heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld voor de komende jaren. Zo wil de rederij tegen 2026 naast de Mein Schiff 7 nog twee nieuwe schepen in de vaart nemen. TUI verdubbelt daarmee de capaciteit van de Mein Schiff-vloot tot bijna 27.000 bedden met twee-persoons bezetting.

“We zijn erg blij dat het eerste blok van het schip kon worden gelegd zoals gepland en we kijken uit naar de verdere mijlpalen die voor ons liggen”, zegt scheepswerfmanager Tim Meyer. Met het leggen van de kiel is een kwart van de scheepsbouw gereed. Tijdens het bouwproces in het droogdok dat nu van start gaat, worden in totaal 85 stalen blokken bij elkaar gebracht en aan elkaar gelast.

Duurzame groei met focus op emissiearme scheepsoperaties

Met de geplande ingebruikname van Mein Schiff 7 in 2024 heeft TUI Cruises een belangrijke mijlpaal bereikt op het gebied van klimaatneutrale cruises. De nieuwbouw gaat varen op emissiearme scheepsdiesel (zwavelgehalte: 0,1%) en is voorzien van katalysatoren (stikstofoxidereductie: circa 75%) en een walstroomaansluiting. Daarnaast kan de Mein Schiff 7 ook op methanol varen, mogelijk groene methanol. Daardoor wordt de voortstuwing van het schip nagenoeg CO2-neutraal.

“De beslissing om de Mein Schiff 7 voor te bereiden op een methanolaandrijving is voor ons een belangrijke investering in de toekomst en een belangrijke bijdrage aan klimaatneutrale cruises”, zegt Wybcke Meier. Verder heeft de Mein Schiff 7 een innovatief systeem dat organisch afval door middel van thermische behandeling versnippert en klaarmaakt voor verder gebruik op het land om tot een nog efficiëntere afvalverwerking te komen.

De Mein Schiff 7  zal naar verwachting in 2024 opgeleverd worden.

Een paar gegevens en feiten over Mein Schiff 7:

  • Start constructie/staalsnijden: 14 juni 2022
  • Lengte > breedte > diepgang: ca. 315,7 m > ca. 35,8 m > ca. 8 m
  • Ca. 111.500 brutoton
  • Aantal dekken: 15
  • Hutten: 1.461
  • Aantal gasten: 2.894 bij dubbele bezetting
  • Bemanning: ca. 1.000
  • Balkonhutten: 80 procent
De mooiste TUI Cruises aanbiedingen van dit moment:
Jaar >> ()
2023 ()
2024 ()
2025 ()
Regio >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Je boekt TUI bij:
TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger