Cruisereiziger
ExpeditiecruisenKielleggingMuntceremonie

Kiellegging Silver Ray van Silversea bij Meyer Werft in Papenburg

Silversea Cruises en Meyer Werft vierden op 23 maart de kiellegging van de Silver Ray. Deze kiellegging van het nieuwe Silversea schip markeert het begin van de montage van het schip.

Het tweede schip in de nieuwe Nova-klasse van Silversea komt in de zomer van 2024 in de vaart. Daarbij is de Silver Ray het tweede LNG schip van de rederij. Samen met de eerste, de Silver Nova, zijn het de meest duurzame schepen in de vloot. De beide Silversea schepen kunnen 728 passagiers meenemen.

Barbara Muckermann, president en CEO van Silversea, en Jan Meyer, algemeen directeur van Meyer, waren onder de aanwezigen. Zij plaatseten een herdenkingsmunt, met het silhouet van Silver Ray, onder een voorgemonteerde module als symbool van geluk. Het blok staal had een gewicht van 230 ton en een lengte van ongeveer 47 meter bij 8 meter. De aanwezigen hieven vervolgens het glas om de belangrijke mijlpaal te vieren.

Muckermann:“Er wordt geanticipeerd op de introductie van onze baanbrekende Nova-klasse schepen, met Silver Nova die deze zomer aan de vloot zal worden toegevoegd. Behalve dat het twee van de meest duurzame ultra-luxe cruiseschepen zijn die ooit zijn gelanceerd, zullen de Nova-klasse schepen voor het eerst in de geschiedenis van onze rederij een asymmetrisch ontwerp en een horizontale lay-out introduceren, evenals geheel nieuwe openbare ruimtes.”

“De Nova-klasse zal nieuwe maatstaven zetten op weg naar cruisen met nul procent uitstoot. We zijn daarom verheugd om vandaag een nieuwe symbolische stap te zetten in de bouw van Silver Ray met de kiellegging. Ik ben er zeker van dat het ultra-luxe schip in staat zal zijn om aan de hoge eisen van haar gasten te voldoen en zal hen inspireren met haar innovatieve design”, aldus Jan Meyer, directeur van de Meyer Werft.

Cruise ook in luxe bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger