Cruisereiziger
Reddingsoperatie

Bemanning Carnival Valor redt gestrande Hondurezen

De bemanning van Carnival Valor van Carnival Cruise Line heeft zondag drie Hondurezen gered uit een kleine boot in de Golf van Mexico nadat de Amerikaanse kustwacht (USCG) het schip had gewaarschuwd en om hulp had gevraagd bij de redding.

De scheepsofficieren werden rond het middaguur gecontacteerd door USCG-functionarissen, aangezien Carnival Valor ongeveer 35 zeemijl verwijderd was van de boot in nood. De bemanning van het schip veranderde onmiddellijk van koers om het bootje te vinden en de redding te voltooien met behulp van een van de reddingsboten van het schip.

Drie mannen, allemaal uit Honduras, werden gered van de gestrande boot en verwelkomd op Carnival Valor. De drie mannen zijn nagekeken door het medisch personeel van het schip en maken het goed. Ze krijgen eten en onderdak tot Carnival Valor maandag Costa Maya bereikt.

De route van Carnival Valor blijft ongewijzigd. Het schip is zaterdag vanuit thuis haven New Orleans vertrokken voor een vijfdaagse cruise en zal donderdag terugkeren.

Carnival Valor

Carnival Valor is een schip dat in 2003 in de vaart kwam voor zo’n 2900 passagiers. Het is een cruiseschip uit de Conquest-klasse, waar onder andere ook de Carnival Conquest en Carnival Glory onderdeel van uitmaken.

Nieuwsgierig naar de Carnival Valor? Bekijk cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)