Cruisereiziger
Goede doelen

MSC Foundation en UNICEF vieren mijlpaal van 12 miljoen euro donaties

De MSC Foundation en UNICEF vieren een partnerschap dat gedurende 13 jaar veel jonge levens heeft veranderd. De totale donaties uit de fondsenwervingsactiviteiten van MSC voor UNICEF-programma’s zijn de 12 miljoen euro overschreden.

Als partner in zes levensveranderende programma’s in acht landen heeft de MSC Foundation sinds 2009 UNICEF geholpen om onderwijs te ondersteunen voor 8.000 kinderen in 126 kwetsbare gemeenschappen in Brazilië, malaria te bestrijden in Afrika en levensreddende kant-en-klare therapeutische voedselbehandelingen te leveren aan meer dan 115.000 kinderen met ernstige acute ondervoeding in Ethiopië, Zuid-Sudan, Somalië en Malawi.

In 2019 stapte de MSC Foundation in als de eerste partner in het programma “Plastic Waste Goes to School” in Ivoorkust. Dit baanbrekende drieledige initiatief ondersteunt tegelijkertijd gemarginaliseerde vrouwelijke afvalverzamelaars, recycleert het verzamelde plastic afval tot innovatieve stenen en gebruikt deze stenen om milieuvriendelijke moderne klaslokalen te bouwen.

Dankzij de steun van de MSC Foundation heeft het programma al een aanzienlijke impact gehad op het leven van duizenden kinderen en hen toegang gegeven tot onderwijs en een betere toekomst. Maar het effect ervan reikt ook verder, omdat het vele tonnen plastic afval van vuilnisbelten heeft verwijderd en kwetsbare vrouwen de kans heeft gegeven een opleiding tot afvalinzamelaar te volgen. MSC speelde zelfs een rol bij de oprichting van de door UNICEF gesteunde fabriek waar het plastic afval wordt gerecycled tot deze duurzame moderne bakstenen.

Daarnaast zorgt de MSC Foundation voor uitzonderlijke publieke zichtbaarheid, door UNICEF te betrekken bij meer dan 20 internationale evenementen met een wereldwijd publiek en uitgebreide media-aandacht. Door de initiatieven en impact van UNICEF onder de aandacht te brengen, vergroot de Foundation het bewustzijn en helpt zij UNICEF verder bij haar missie om het leven van kinderen wereldwijd te verbeteren.

De brede steun van de Foundation voor noodhulpinitiatieven van UNICEF omvatte onlangs nog hulp aan gemeenschappen die werden verwoest door overstromingen in Malawi, door de cycloon Idai in Mozambique en Zimbabwe, door ebola in de Democratische Republiek Congo en door de COVID-19-pandemie wereldwijd.

Interesse in cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger