Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises maakt nieuwe zomerroutes 2024 bekend

Costa Cruises heeft enkele nieuwe cruises bekendgemaakt voor haar Europese zomerprogramma in 2024. Het gaat om reizen in de Middellandse Zee en Noord-Europa.

Voor de zomer van 2024 lanceert het Italiaanse bedrijf een nieuwe route met uitsluitend stops in Griekenland en Turkije. Van 7 juni tot 13 september vertrekt Costa Fortuna elke vrijdag vanuit Athene naar Istanbul en de Griekse eilanden Mykonos, Kreta, Rhodos en Santorini. Tijdens enkele cruises zal de route ook een tweede stop in Turkije bevatten, Bodrum in plaats van Rhodos.

In de lente en herfst van 2024 biedt Costa Fortuna minivakanties van drie tot vijf dagen in het westelijke Middellandse Zeegebied. Ze vaart verschillende routes van twee weken: naar Marokko en Lissabon, met tweedaagse aanlopen in Lissabon en Casablanca; naar Israël, Egypte en Tunesië, met tweedaagse bezoeken aan Haifa om ook Jeruzalem te bezoeken; naar Turkije, Griekenland en Tunesië, met tweedaagse stops in Istanbul; en tot slot tussen de Griekse eilanden en Ibiza.

Ook gepland voor de zomer van 2024, Costa Fascinosa, oorspronkelijk gepland voor Noord-Europa, zal in plaats daarvan cruises van een week naar Malta en de Griekse eilanden aanbieden, met stops in Catania, Taranto, Santorini, Mykonos en La Valletta. Die zullen worden voorafgegaan door een cruise van twee weken naar de Canarische Eilanden en een minivakantie in de Middellandse Zee.

Noord-Europa

Twee schepen, Costa Favolosa en Costa Diadema, zullen in de zomer van 2024 in Noord-Europa varen naar o.a. de Noorse fjorden en het unieke fenomeen van de middernachtzon. Costa Favolosa biedt drie verschillende routes aan, van 13 tot 22 dagen, vertrekkend vanuit Hamburg, met bestemming Noordkaap en de Lofoten-eilanden, IJsland, Groenland, plus een nieuwe 8-daagse route gewijd aan Schotland. De Costa Diadema biedt cruises van een week aan naar de Noorse fjorden. Vanuit Nederland wordt in 2024 niets aangeboden.

Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger