Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Kroningsprogramma aan boord van drie Queens van Cunard

Cunard viert de kroning van Zijne Majesteit de Koning Charles III aan boord van alle drie de schepen met een speciaal kroningsprogramma. Van straatfeesten in de majestueuze Grand Lobby tot muziekoptredens met een thema, films en quizzen. Gasten aan boord van de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth kunnen zich echt onderdompelen in de koninklijke festiviteiten.

Voor de avond van zaterdag 6 mei, de kroningsdag, is een exclusief Coronation-dinermenu samengesteld, geïnspireerd door King Charles’ liefde voor landbouw, landbouw, wild en biologische principes. Het bevat een selectie van speciaal samengestelde gerechten met enkele van zijn favoriete ingrediënten, om een maaltijd te creëren die deze veelbelovende gelegenheid perfect herdenkt.

Speciaal ontworpen cocktails zullen beschikbaar zijn om te proosten, waaronder een “Coronation Oath” gemaakt met Prosecco, White Vermouth, Grapefruit en Cardamom Bitters en een “Monarch Martini” met Cunard’s 3 Queens Gin.

Live ceremonie te volgen aan boord

Alle drie de schepen zullen op zee zijn voor de grote dag en zullen de ceremonie vanuit Westminster Abbey live uitzenden naar de Royal Court Theaters en de tv’s in de passagiershutten. Queen Elizabeth-gasten beginnen net aan hun negen nachten durende rondreis door Zuid-Japan en Taiwan, waarbij ze het mooie eiland Hualien en het idyllische tropische paradijs Miyakojima bezoeken, terwijl de Queen Victoria terugkeert van een reis van twaalf nachten rond de Canarische Eilanden.

Eerder deze week werd een gloednieuwe Coronation Celebration-reis aangekondigd, waarbij de Queen Mary 2 op 2 mei een rondreis maakt van Southampton naar Cunards spirituele thuishaven Liverpool.

In het wereldberoemde Insights-programma van Cunard voor de hele vloot zullen koninklijke commentator Dickie Arbiter, historicus Caroline Aston en etiquette-expert Grant Harrold aanwezig zijn.

Goed doel

Elk schip zal op maandag 8 mei ook een dekwandeling organiseren ter ere van The Big Help Out, om geld in te zamelen voor de jeugdorganisatie The Prince’s Trust, een trotse partner van Cunard.

Tot op heden heeft Cunard dankzij de vrijgevigheid van gasten, bemanning en vrienden meer dan $ 3,37 miljoen opgehaald voor de Trust. De liefdadigheidsinstelling helpt jongeren die met achterstelling en tegenspoed te maken hebben gehad om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen door middel van werk, onderwijs en ondernemerschap.

De koninklijke connecties van Cunard gaan terug tot augustus 1861, toen Prins Alfred met Cunard’s SS Arabia van Halifax naar Liverpool voer. Meer recentelijk is Cunard enorm trots dat leden van de koninklijke familie elk van de schepen in haar huidige vloot hebben gedoopt.

Bekijk de iconische Cunard cruises bij:

Sunweb - Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Hoe is het cruisen bij Cunard? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)