Cruisereiziger
Te water latingUitdokken

Cunard viert het uitdokken van Queen Anne in Italië

De Britse cruisemaatschappij Cunard vierde woensdag een gedenkwaardige bouwmijlpaal met het uitdokken van de Queen Anne op Fincantieri’s Marghera-scheepswerf in Venetië. Het 249e schip dat onder de vlag van Cunard gaat varen kwam officieel voor de eerste keer in aanraking met water. Dat was precies 365 dagen voordat ze op 3 mei 2024 zal vertrekken voor haar eerste reis naar Lissabon. Het uitdokken werd volgens traditie gemarkeerd door een speciale ceremonie waarbij een ‘madrina’ het schip voor geluk zegende. Daarna werd het droogdok langzaam gevuld met water.

Sture Myrmell, president van Carnival UK, zei: “We zijn verheugd om deze belangrijke mijlpaal in de bouw van Queen Anne te vieren. Deze ceremonie markeert de overgang van het schip van haar bouwdok naar waar het echt thuishoort – in het water. Vandaag is een belangrijk moment voor Queen Anne, omdat we de toewijding erkennen van de meesterscheepsbouwers bij Fincantieri om een ​​schip te bouwen dat onze positie als wereldberoemd luxemerk versterkt.”

Met het uitdokken is de de eerste uitgebreide bouwfase voor Queen Anne (113.000 brutoton) voltooid. Alle aandacht gaat nu uit naar de bouw van het interieur van het schip, dat plek biedt aan 3.000 passagiers. Het vierde schip in de vloot van Cunard, na Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth, zal de kenmerkende luxe Cunard stijl en voorzieningen herbergen zowel qua culinair aanbod, entertainment als accommodaties. De 14 dekken zullen ook de grootste samengestelde kunstcollectie op zee huisvesten. Queen Anne komt in mei 2024 in de vaart. Het zal dan voor het eerst sinds 1999 zijn dat Cunard vier schepen tegelijk in dienst heeft.

Interesse in cruisen met Queen Anne van Cunard? Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!