Cruisereiziger
DoopNieuwe cruiseschepenScheepsbezoek

Diana onder een stralende zon gedoopt in Amsterdam

Het derde en grootste schip van Swan Hellenic, de SH Diana, zet koers naar het noordpoolgebied nadat het schip donderdagmiddag gedoopt werd in Amsterdam. Ze is onderweg naar Tromsø voor een 11-daagse cruise naar de fjorden waarna het schip de gehele zomer in het Arctisch gebied zal varen.

Miriam bij Diana

Cruisereiziger Miriam was erbij om te zien hoe doopmoeder Valerie Wilson, de champagnefles tegen de boeg liet kapot slaan onder een stralend zonnetje.

Doop

Het speciaal ontworpen nieuwe schip werd gedoopt door een Amerikaanse icoon in de reiswereld, Valerie Ann Wilson, oprichter en CEO van Valerie Wilson Travel. Bovendien waren ook het Swan Hellenic management waaronder CEO Andrea Zito, Cruise Port Amsterdam, VIP-gasten, en talloze genodigden uit de hele wereld aanwezig.

De Finse kapitein Kai Ukkonen ontving van plaatsvervangend havenmeester van Port of Amsterdam, Jordy Husslage, het welbekende Amsterdamse schild. Monic van der Heyden, Commercial Director van Cruise Port Amsterdam, overhandigde een boek over de scheepvaart in de regio voor in de bibliotheek.

Na zegen van de priester, nam Valerie Wilson het stokje over. Waarna zij de champagnefles tegen de boeg aan liet knallen onder een stralend zonnetje.

Gastronomisch genieten

Het uitgebreide feestelijke galadiner dat aan boord volgde, markeerde ook de officiële lancering van Maris, een nieuwe gastronomische samenwerking met JRE-Jeunes Restaurateurs.  Met deze samenwerking komen wereldberoemde jonge chef-koks aan boord tijdens bepaalde cruises.

Ze nemen gasten mee op een culinaire ontdekkingsreis, gedreven door een passie voor traditie, duurzaamheid en lokale kwaliteitsingrediënten. Maris werd geïntroduceerd door Swan Hellenic CEO Andrea Zito, door JRE CEO Hans Van Manen en JRE Italy Vice President Daniel Canzian.

Vijf chef-koks van JRE-Jeunes Restaurateurs toonden vervolgens ter gelegenheid van de gelegenheid de buitengewone creatieve verscheidenheid van de Maris-gastronomie.  Edwin Soumang (Restaurant One, Nederland), Daniel Canzian (Ristorante Daniel Canzian, Italië), Sabrina Schanz en Patrick von Vacano (Original Beans, Nederland) en Michael Ammon (Gasthof Jakob, Duitsland) waren elk voor een gang verantwoordelijk. Michael Ammon bleef aan boord na de festiviteiten als Maris-chef op SH Diana’s eerstvolgende cruise na de naamgeving.

Swan Hellenic

Swan Hellenic startte met culturele expeditiecruises in 1954.  Toen namen leden van de London University’s Hellenic Society gasten mee langs beroemde plekken van het oude Griekenland. Met in het gezelschap van vooraanstaande professoren met kennis van de klassieke oudheid.

Deze baanbrekende waarden leeft de hernieuwde Swan Hellenic nog altijd na. Na een nieuwe herstart in juli 2020 ging Swan Hellenic van start met culturele expeditiecruises. Wanneer avontuurlijke reizigers Swan Hellenic kiezen, kunnen ze er zeker van zijn dat ze meer inzicht krijgen in de geschiedenis, culturen, dieren in het wild, flora, geologie en geografie van de plaatsen die ze verkennen.

Briefings voor en na elke ontscheping vormen een aanvulling op de diverse lezingen. Om dit te versterken, is elke cruise rijk aan mogelijkheden voor gasten om hun creatieve passies te ontwikkelen. Er zijn professionals aan boord om hen te ondersteunen bij hun fotografie, schetsen, schrijven, bloggen en meer.

SH Diana

SH Diana is de derde in een serie van drie elegante, culturele expeditiecruiseschepen van hoge ijsklasse. Het schip heeft een 4,6 megawatt dieselelektrisch voortstuwingssysteem met selectieve katalytische reductie en een PC6 ijsversterkte romp. Bovendien is ze uitgerust met extra grote stabilisatoren voor meer passagierscomfort. Met een lengte van 125 m is het schip van 12.100 ton ontworpen om de meest ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen. De Diana is overigens het grootste schip van de rederij. Ze kan 192 passagiers meenemen. De twee andere schepen bieden plek aan 152 passagiers.

SH Diana voldoet aan de nieuwste milieuregelgeving en is volledig zelfvoorzienend voor maximaal 40 dagen of 8.000 zeemijl, en uitgerust met uitlaatgasreiniging, geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en de afvalopslagfaciliteiten die nodig zijn voor het werken in gevoelige poolgebieden. Bovendien zijn voorbereidingen getroffen voor de implementatie van zero-emissie batterijtechnologie. Dit maakt het mogelijk om in de toekomst geruisloos te opereren in havens, mariene reservaten en andere gevoelige natuurgebieden.

SH Diana biedt ruime 5-sterrenaccommodaties voor 192 gasten in 96 ruime hutten en suites. De overgrote meerderheid heeft grote balkons van 6 m2.  Een team van 141 personeelsleden is aan boord om persoonlijke service van het hoogste niveau te bieden.

Binnenkort meer over hoe het schip er van binnen uitziet!

Bekijk de mooiste culturele expeditiecruises van Swan Hellenic bij:
Waterproof Cruises & Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger