Cruisereiziger
BiobrandstofLNG

Costa Cruises vermindert ook uitstoot op de weg

Costa Cruises heeft een overeenkomst getekend met LC3 Trasporti om bio-LNG-aangedreven vrachtwagens te gaan gebruiken voor het vervoeren van voorraden voor haar schepen, waardoor de uitstoot van wegtransport met 90% wordt verlaagd. Costa Cruises vermindert dus ook de uitstoot op de weg. De samenwerking ging vrijdag van start bij de eerste aankomst van Costa Firenze in Kiel. Het schip van de Italiaanse cruisemaatschappij zal tot half september wekelijks vanuit Duitsland vertrekken voor 7-daagse cruises naar de Noorse fjorden.

Drastische vermindering van de uitstoot

De aanvoer van goederen – waaronder voedsel, dranken en technische benodigdheden – zal worden vervoerd vanuit de magazijnen van Costa in Genua naar de Duitse haven. De vrachtwagens rijden op vloeibaar biomethaan dat is verkregen door het raffineren van afval uit de vee-industrie. Door het gebruik van deze alternatieve brandstof voor het goederenvervoer over de weg vermindert de CO2-uitstoot met bijna 90% en de uitstoot van fijnstof vermindert met bijna 100%  in vergelijking met een conventioneel Euro VI-dieselvoertuig.

‘Duurzaamheid is een belangrijke troef in het bedrijfsmodel van Costa Cruises’, aldus Marco Diodà, VP procurement & supply chain bij Costa Cruises. ‘We hebben belangrijke innovaties in onze branche geïntroduceerd, zoals de eerste LNG-aangedreven schepen, en we blijven ons inzetten voor onderzoek en ontwikkeling van technologieën, met de ambitie om tegen 2050 een vloot van Net Zero te bereiken.’

Bouwen aan een groenere toeleveringsketen

Diodà voegde toe: ‘Onze toewijding strekt zich uit tot alle cruisegerelateerde activiteiten, inclusief de logistiek die nodig is om onze schepen te bevoorraden. De samenwerking met LC3 Trasporti is een concrete stap in de richting van het doel om een eerlijkere en meer verantwoorde toeleveringsketen op te bouwen, door middel van projecten op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur die worden gedeeld met leveranciers. Het is ook een voorbeeld van hoe het pad van de energietransitie ook in ons land nieuwe kansen kan bieden, door twee Italiaanse bedrijven samen te brengen die dezelfde visie en innovatieve geest delen.’

Foto: Rian van Dongen (https://shipphotography.jimdofree.com/)

Cruises met Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger