Cruisereiziger
Bestemmingen

Gerenoveerde Carnival Pride begint Europa seizoen vanuit Barcelona

De Carnival Pride is zondag aan haar eerste afvaart van het Europese zomerseizoen begonnen. Dat gebeurde voor de eerste keer in het kenmerkende rood-wit-blauwe rompdesign van Carnival. Dit is e e n van de vernieuwingen die tijdens het droogdok van het schip is doorgevoerd. Een andere belangrijke aanpassing zijn de verbeteringen van boeg tot achtersteven om  de toegankelijkheid voor passagiers met een handicap te verbeteren.

Carnival Cruise Line President Christine Duffy en Chief Culinary Officer Emeril Lagasse bezochten het schip in Barcelona, voordat het vertrok. “Ik ben zo trots op ons team. Ze hebben geweldig werk verricht door de Carnival Pride net op tijd op te frissen en te verbeteren voor haar Europese afvaarten,” zei Duffy. “We verwelkomen iedereen op de Carnival schepen, dus we zijn blij dat we het werk om het schip toegankelijk te maken voor mensen met een handicap hebben afgerond. Ik ben ook verheugd over de toevoeging van de Heroes Tribute bar, aangezien deze populair is bij onze gasten en goed aanslaat bij militaire dienstverleners en hun families.”

De Carnival Pride (capaciteit van 2.680 passagiers) ging op 28 april in droogdok en keert nu terug in de vaart met verschillende nieuwe/verbeterde voorzieningen waaronder: een nieuwe Heroes Tribute Bar, Chef’s Table, Dreams Studio en Carnival Adventures Shop. Daarnaast is het steakhouse van het schip vernieuwd en omgedoopt tot Fahrenheit 555, is het casino uitgebreid en is de spa omgedoopt tot Cloud 9 Spa & Fitness Center.

De eerste passagiers die met de vernieuwde Carnival Pride vanuit Barcelona vertrekken, beginnen aan een 12-daagse reis, met bestemmingen als Lissabon, Le Havre en Zeebrugge.

Carnival Pride zal een reeks Europese cruises maken tot 28 oktober 2023, met verschillende routes met vertrek vanuit Dover, Barcelona, en Civitavecchia. Het schip sluit het Europese seizoen af met een 15-daagse transatlantische reis terug naar de Verenigde Staten die vertrekt op 28 oktober 2023 en eindigt op 12 november 2023 in Tampa, Florida. Volgend jaar wordt het Europese seizoen uitgebreid, met 17 cruises uitgevoerd door Carnival Legend. Het schip zal in 2024 acht-, negen-, tien- en twaalfdaagse afvaarten maken.

Benieuwd naar de cruises van de Carnival Pride in Europa? Bekijk de mogelijkheden via:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger