Cruisereiziger
Bestemmingen

Herstart Costa Serena in Azië

Costa Cruises heeft aangekondigd dat Costa Serena weer operationeel is in Azië. Na twee cruises tussen Thailand, Cambodja en Vietnam, vertrok Costa Serena afgelopen week vanuit de haven van Busan, in Zuid-Korea, op weg naar Nagasaki en Yatsushiro, in Japan. Het is de eerste uitgaande cruise die hervat wordt in Zuid-Korea na het einde van de beperkingen op cruisereizen vanwege de coronapandemie.

“Met het vertrek van Costa Serena uit Busan vieren we een historische gebeurtenis voor het cruisen in Azië. We zijn namelijk de eerste maatschappij die uitgaande cruises hervat vanuit Zuid-Korea, en binnenkort ook vanuit Taiwan, na de onderbreking als gevolg van reisbeperkingen door de pandemie. Dit is een zeer belangrijk moment voor het herstel van de cruise-industrie in Azië. We hebben dit belangrijke resultaat bereikt dankzij onze historische aanwezigheid in Azië en gevestigde relatie met lokale partners en instellingen” – aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises.

Charter cruises

Van juni tot oktober 2023 zal Costa Serena een programma van “charter” cruises in Azië uitvoeren, in samenwerking met lokale reispartners. Het totale aantal cruises is vijfendertig. Acht cruises, in juni en oktober 2023, zullen gewijd zijn aan de Zuid-Koreaanse markt; van juli tot oktober 2023 zijn nog eens zevenentwintig cruises gepland voor de Taiwanese markt.

De routes duren 4 tot 7 dagen en omvatten enkele van de mooiste bestemmingen in Oost-Azië, met name Japan, zoals Otaru, Muroran, Hakodate, Aomori, Fukuoka, Sasebo, Nagasaki, Yatsushiro, Kagoshima, Naha, Ishigaki en Miyakojima. De vertrekken zijn gepland vanuit de havens van Busan, Sokcho en Pohang in Zuid-Korea en vanuit Keelung en Kaohsiung in Taiwan.

Costa Serena is een schip onder Italiaanse vlag gebouwd door Fincantieri en kwam in 2007 in de vaart. Het heeft een brutotonnage van 114.000 ton en biedt plaats aan 3.780 passagiers. Aan boord van de Costa Serena kunnen passagiers genieten van een breed scala aan gastronomische en entertainment ervaringen in Italiaanse stijl, verrijkt met een lokaal tintje.

Cruises met Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger