Cruisereiziger
Doop

Jay Leno wordt doopvader van Carnival Venezia

De beroemde talkshowhost en komiek Jay Leno wordt de allereerste peetvader van Carnival Cruise Line voor de Carnival Venezia. Leno zal het voormalige Costa schip dopen op 14 juni 2023 in New York City. Het is het eerste ‘Carnival Fun Italian Style’ schip dat in de vaart komt voor de Amerikaanse rederij. Leno zal ook optreden voor de gasten tijdens de ceremonie. De doop is live te zien op internet. Registratie is hiervoor wel noodzakelijk.

De Carnival Venezia zal dezelfde eetgelegenheden en entertainmentvoorzieningen hebben als de andere Carnival schepen, maar dan met een duidelijk Italiaans tintje. Het op Venetië geïnspireerde Piazza San Marco atrium verwelkomt passagiers als ze voor het eerst aan boord gaan. Daarnaast zijn aan boord ook 3 specialiteitenrestaurants met Italiaans thema, zoals het nieuwe restaurant “Il Viaggio”.

“Carnival Venezia kwam oorspronkelijk in dienst voor ons Italiaanse zustermerk Costa Cruises en werd gedoopt in 2019, dus ze heeft al een doopmoeder. Nu Carnival Venezia zich bij de vloot voegt en vanuit New York vaart, wilden we zorgen voor een gepast welkom voor het schip en besloten we dat een doopvader zowel leuk als gepast zou zijn,” aldus Carnival Cruise Line President Christine Duffy. “En toen we dachten aan iemand die een FUN doopvader met Italiaans erfgoed zou zijn, wisten we dat Jay Leno de perfecte doopvader zou zijn! En hij is al lid van de Carnival familie – hij entertainde passagiers een paar jaar geleden als onderdeel van onze Carnival LIVE entertainment serie.”

De inwoner van New York is de kleinzoon van immigranten uit Flumeri, Campanië, Italië. Hij is het meest bekend om zijn bijna twee decennia durende rol als presentator van The Tonight Show, waarmee hij in 2014 stopte. Tegenwoordig doet hij steeds stand-up comedy en presenteert hij zijn nieuwe show, Jay Leno’s Garage.

“Ik voel me echt vereerd dat ik de doopvader van Carnival Venezia ben geworden. Het was een aanbod dat ik niet kon weigeren,” zei Leno. “Carnival’s focus op FUN in combinatie met het Italiaanse thema van dit schip is echt uniek. Ik vind het ook geweldig om mijn eigen cruiseschip te hebben, hoewel ik denk dat ik een grotere garage nodig heb!”

Carnival Venezia begint op 15 juni 2023 met cruisen vanaf de Manhattan Cruise Terminal in New York City. Het betreft een vierdaagse cruise naar Bermuda. Daarna gaat het 22 unieke routes varen met bezoeken aan 25 havens in 14 landen.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger