Cruisereiziger
Themacruise

Cunard maakt themacruises voor 2024 bekend

In 2024 nodigt rederij Cunard enkele van de grootste talenten op het gebied van gastronomie, kunst en entertainment uit voor haar themacruises. Het vlaggenschip van Cunard, de Queen Mary 2, biedt onderdak aan vier van de zeven nieuw gelanceerde themareizen, die gasten een unieke ervaring bieden om de Atlantische Oceaan in stijl over te steken, terwijl nog eens drie aan boord van de Queen Elizabeth plaatsvinden terwijl ze begin 2024 door Australië en Japan navigeert.

Op veler verzoek is in juni “London Theatre at Sea” terug, een negen dagen durende oostwaartse transatlantische overtocht met muziektheater aan boord in samenwerking met de Olivier Awards, waarmee Cunard elk jaar trots samenwerkt. Deze unieke overtocht biedt acteerworkshops, fascinerende rondleidingen achter de schermen en bekroonde uitvoeringen.

Ook terugkerend in november 2024 is ‘Literature Festival at Sea’, waar boekenliefhebbers zich kunnen verdiepen in zeven dagen inspirerende literaire evenementen op deze westwaartse Transatlantic Crossing, samengesteld door het programmeerteam van The Times en The Sunday Times Cheltenham Literature Festival, met wie Cunard ook elk jaar samenwerkt. Elk “Literatuurfestival op zee” biedt meer dan 20 veelgeprezen auteurs, met eerdere headliners waaronder Ian Rankin, Victoria Hislop en Simon Armitage.

Iconische 400e overtocht vanaf New York

Nieuw voor 2024 is een unieke kans om de geschiedenis in wording te vieren, aangezien het vlaggenschip van Cunard, de Queen Mary 2, in augustus aan haar 400e Transatlantic Crossing begint van New York naar Southampton – een reis die vandaag nog even iconisch is als in 1840, toen de geschiedenis van Cunard begon.

2024 markeert ook de 15e verjaardag van Cunard’s spectaculaire National Symphony Orchestra-reizen, aangeboden door de eminente maestro Anthony Inglis. Gasten kunnen overdag met het koor repeteren en ‘s avonds genieten van klassieke concerten in het Royal Court Theatre, aan boord van deze unieke negen nachten durende transatlantische overtocht via Newport en Boston in oktober.

Oceanië

Queen Elizabeth is het decor in januari 2024 voor de allereerste Sporting Greats & Wellness Voyage, die sportfans de kans biedt om te zeilen met enkele van de meest iconische sportsupersterren van Australië, waaronder de legendarische cricketspeler Brett Lee en de gevierde golfer Karrie Webb. als Amanda McLaren, eigenaar van het gelijknamige Britse luxe autobedrijf.

The Great Australian Culinary Voyage, ook op Queen Elizabeth in januari, belooft een onvergetelijk uitstapje te worden in de wereld van eten en wijn, met speciale gast en bekroonde chef-kok Karen Martini die The Steakhouse at The Verandah overneemt.

Tijdens de buitengewone Big Band Ball-reis in mei komen dans- en muziekliefhebbers van over de hele wereld samen om het magnifieke Swing-tijdperk te vieren, tussen het verkennen van de verleidelijke havens van Japan tijdens deze negen nachten durende omvaart. Speciale gasten zijn onder meer de internationaal geprezen zanger, pianist en songwriter Joe Stilgoe.

“Cunard’s Event Voyages bieden veel meer dan alleen opvallende optredens. Elk is vakkundig samengesteld om onze gasten unieke kansen te bieden om zich onder te dompelen in thema’s of gelegenheden, om wereldberoemde leiders in hun vakgebied te ontmoeten en te horen, vele met interactieve workshops en een programma van activiteiten en optredens om uit te kiezen gedurende de dag en avond”, aldus Matt Gleaves, VP Commercial, Cunard North America. “En natuurlijk allemaal aangeboden met de luxueuze achtergronden van de Cunard Queens en allemaal terwijl je geniet van de kenmerkende details waar je altijd naar uitkijkt met Cunard.”

Bekijk de mooiste themareizen bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger