Cruisereiziger
Themacruise

Holland America Line breidt programma zonsverduisteringscruises uit met astronomie experts

Holland America Line heeft bekendgemaakt dat het haar programma van de 2024 Solar Eclipse – zonsverduistering – cruises gaat uitbreiden met astronomie experts aan boord. Op deze manier kunnen passagiers die met de Koningsdam en Zaandam meevaren om de totale zonsverduistering in het voorjaar van 2024 mee te maken lezingen en workhops bijwonen en tips uit eerste hand krijgen hoe ze het meeste uit hun eclips-ervaring kunnen halen.

Professor Adam Burgasser van de Universiteit van Californië San Diego zal passagiers vergezellen op de Koningsdam als het schip voor de kust van Mexico vaart voor de totale zonsverduistering van 8 april 2024. Burgasser is hoogleraar astronomie en astrofysica, astrofysicus en hoofdonderzoeker van het “Cool Star Lab” aan de universiteit.

“We positioneren onze schepen op de perfecte locatie voor gasten om de eclips te zien”, zegt Bill Prince, vice president entertainment voor Holland America Line. “Voor velen is dit een once-in-a-lifetime ervaring, dus de mogelijkheid om begeleiding te krijgen van een gerenommeerde natuurkundige als Dr. Burgasser is een mooie kans voor onze gasten. We staan bekend om het maken van meeslepende programma’s en dit wordt een onvergetelijk live-evenement.”

In de aanloop naar de eclips zal Burgasser passagiers onderwijzen via speciale lezingen op het World Stage van het schip en hen helpen hun eigen eclipskijkers te maken. Tijdens de eclips zal hij passagiers helpen deze zeldzame gebeurtenis veilig te bekijken en te begrijpen vanuit unieke posities op het schip.

“Deze eerste totale zonsverduistering in Noord-Amerika in zeven jaar is iets waar astronomen – amateur en professioneel – allemaal enthousiast over zijn, en er is geen betere of unieke plek om het te observeren dan op zee voor de kust van Mexico,” zei Burgasser. “Ik kijk ernaar uit om de gasten van Holland America Line te vergezellen aan boord van de Koningsdam om dit fenomeen te aanschouwen en hen te helpen de wetenschap en geschiedenis erachter beter te begrijpen.”

De Koningsdam zal op 23 maart inschepen voor een 22-daagse Solar Eclipse Cruise, waarbij het schip langs de kust van Mexico ligt voor een totaal uitzicht voordat het de Stille Oceaan oversteekt naar Hawaï. De route van San Diego, Californië, naar Vancouver, Canada, vertrekt op 5 april en gaat zuidwaarts naar Cabo San Lucas, Mexico, voordat het schip op 8 april een dag op zee doorbrengt voor de zonsverduistering. De Koningsdam zal dan een stop maken in Puerto Vallarta in Mexico alvorens over te steken naar Hawaii.

Gastspreker Jim McParland zal zijn expertise gebruiken om de eclips aan boord van Zaandam te duiden met lezingen en workshops wanneer het schip ook in positie is om de eclips te zien.

De Zaandam vertrekt 30 maart voor een 14-daagse zonsverduisteringscruise vanuit San Diego en zal gepositioneerd zijn om de zonsverduistering volledig te kunnen zien als deze over Mexico trekt. Het schip zal in Mazatlán, Mexico, zijn op de dag van de eclips.

Wil jij deze unieke 2024 Solar Eclipse cruises van Holland America Line ervaren? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Bekijk enkele mooie aanbiedingen van Holland America Line:

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oostzee
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Repositioning
Wereldcruises
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Schepen
Eurodam
Koningsdam
Rotterdam
Nieuw Amsterdam
Nieuw Statendam
Noordam
Oosterdam
Zuiderdam
Westerdam
Volendam
Zaandam

22-daagse cruise Schotland, IJsland en Groenland met Nieuw Statendam uit Amsterdam

Cruise ABC eilanden & Bahama’s met de Rotterdam

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

15-daagse cruise Groot-Brittannië, Schotland en Ierland met de Rotterdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!