Cruisereiziger
Samenwerking

Cunard gaat samenwerking aan met sterrrenchef Michel Roux

Cunard heeft een exclusieve samenwerking aangekondigd met de met twee Michelin-sterren bekroonde chef-kok Michel Roux.

Michel Roux zal samenwerken met de culinaire ontwikkelingschefs van Cunard om een exclusief galamenu te creëren voor het nieuwe Queen Anne‘s Queens Grill restaurant en een nieuw menu voor Queen Anne’s pub, the Golden Lion.

Het nieuwe menu, dat momenteel in ontwikkeling is, zal een selectie van verfijnde pub favorieten bevatten, in een nieuw jasje gestoken door chef-kok Michel. Het zal in mei 2024 aan boord van Queen Anne worden gelanceerd, voordat het later in het jaar wordt uitgerold naar de bestaande vloot.

Nieuwe eetgelegenheden op Queen Anne

Cunard heeft ook vier extra eetgelegenheden onthuld die beschikbaar zullen zijn op haar nieuwste cruiseschip Queen Anne – Aji Wa, Aranya, Sir Samuel’s en Tramonto. Deze restaurants zullen passagiers meer keuze dan ooit tevoren bieden. Drie van deze originele eetgelegenheden betreffen specialiteitenrestaurants waar je tegen een extra vergoeding kan dineren. Het is een aanvulling op de opties die worden aangeboden voor lunch en diner in Tramonto en de Golden Lion pub die bij de prijs zijn inbegrepen.

Aji Wa, een gloednieuw concept voor Cunard, biedt creatieve Japanse gerechten beïnvloed door de seizoenen van het jaar, met sushi en een à la carte menu voor lunch en diner, met een extra optie om ‘s avonds deel te nemen aan een speciaal Omikase “chef’s choice” proefmenu.

Aranya neemt passagiers mee op een reis door de rijke specerijensmaken van India met menu’s samengesteld door experts in hun vakgebied. Het is een multi-zintuiglijke ervaring, van de levendigheid van de smaken tot het luxueuze interieur met ramen van vloer tot plafond voor een prachtig uitzicht tijdens het dineren.

Sir Samuel’s is een luxe steakhouse die het allerbeste van Brits en Australisch rundvlees en zeevruchten serveert, aangevuld met een rijke wijnkeuze. De steaks worden hier geselecteerd op hun herkomst en zijn van de allerbeste kwaliteit. Naast een breed scala aan rundvleesopties is er ook een ruim aanbod aan vis- en zeevruchtengerechten. Alle producten zijn op verantwoorde wijze ingekocht om de meest verse smaken op tafel te brengen.

Tramonto brengt passagiers naar de oevers van de Middellandse Zee, met een menu vol verse smaken en de mogelijkheid om buiten te dineren.

Passagiers kunnen ook exclusief gebruik maken van de diners die bij hun huttype passen, van het grote Britannia-restaurant met twee verdiepingen, het grootste Britannia Club-restaurant in de vloot, tot de Princess Grill en Queens Grill.

Angus Struthers, waarnemend Senior Vice President, Cunard, zei: “We zijn verheugd om een voorproefje te geven van wat er geserveerd zal worden aan boord van de Queen Anne in 2024. Cunard staat bekend om de hoge kwaliteit van haar eetgelegenheden en we zijn verheugd om samen te werken met de allerbeste chef-koks, aan de top van hun verschillende culinaire velden om zo’n breed scala aan eetgelegenheden aan te bieden aan onze gasten. Van het omarmen van het beste van Japan in onze nieuwe sushi en sake bar tot dineren in de buitenlucht in Tramonto of genieten van een pubmaaltijd in The Golden Lion, er zal echt voor elk wat wils zijn.”

Michel Roux voegt toe: “Het is een absoluut voorrecht om samen te werken met de enorm getalenteerde en gepassioneerde culinaire ontwikkelingschefs van Cunard terwijl we aftellen naar de lancering van hun nieuwste schip Queen Anne. Voor mij is er geen beter recept dan het mengen van hoogwaardige ingrediënten met een elegante uitvoering om onvergetelijke ervaringen voor de gasten te creëren, en ik ben ongelooflijk enthousiast om onze verheven, opnieuw vormgegeven pubklassiekers binnenkort aan de gasten van Cunard te laten zien.”

Cruises met de nieuwe Queen Anne van Cunard zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger