Cruisereiziger
Maidentrip

Emerald Sakara start maiden voyage in Griekenland

Het tweede luxueuze schip van Emerald Cruises, de Emerald Sakara, is vorige week begonnen aan haar maiden voyage vanuit het Griekse Piraeus. De Sakara vaart een achtdaagse Ionische Zee route. De bestemmingen die worden aangedaan zijn het eiland Cephalonia in Griekenland, Giardini Naxos op Sicilië, Amalfi, Sorrento en Capri, voordat het in Rome aankomt.

“De lancering van een nieuw luxe jacht is altijd spannend als het geweldige werk van ons getalenteerde team van ontwerpers en bouwers tot leven komt,” zei Glen Moroney, Scenic Group voorzitter en oprichter. Dat we Emerald Sakara kunnen toevoegen bijna een jaar nadat we Emerald Azzurra hebben gelanceerd, spreekt boekdelen over hoe goed ons cruiseprogramma is ontvangen door gasten, reisadviseurs en charterpartners. Met Emerald Sakara gaan we nog meer spannende nieuwe bestemmingen voor onze gasten verkennen.”

Na haar inaugurele reis zal de Emerald Sakara het zomerseizoen doorbrengen met het bezoeken van de kustwateren van Italië, Griekenland, Turkije en de Adriatische Zee.

In de winter zullen zowel de Emerald Sakara als de Emerald Azzurra het Caribisch gebied en Midden-Amerika bevaren. De Emerald Sakara gaat er op 18 november 2023 van start met haar eerste reis naar de Oostelijke Caraïben en de Grenadines. Het nieuwe schip van de rederij wordt op 2 december gedoopt in San Juan, Puerto Rico.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger