Cruisereiziger
Walstroom

Gehele vloot van Cunard uitgerust met walstroomvoorzieningen

Cunard heeft bekendgemaakt dat met het uitrusten van Queen Elizabeth met walstroomvoorzieningen de gehele vloot nu kan worden aangesloten op walstroom. Eerder hadden Queen Mary 2 en Queen Victoria al die mogelijkheid, waar beschikbaar. Op het nieuwste schip van de rederij, Queen Anne, dat in mei 2024 haar debuut maakt, zal de technologie geïnstalleerd zijn voor haar eerste reis.

Met walstroomtechnologie kunnen aangemeerde schepen rechtstreeks worden aangesloten op een speciaal daarvoor aangelegde bron aan land. Hierdoor kunnen cruiseschepen hun motoren aan boord uitschakelen en functioneren op elektriciteit die volledig afkomstig is van het lokale elektriciteitsnet. De uitstoot en het lawaai tijdens het verblijf in de haven nemen daardoor af. De mogelijkheid om schepen aan te sluiten op het lokale elektriciteitsnet bestaat al in veel belangrijke havens voor de rederij, waaronder de thuishaven van Queen Mary 2 in de Brooklyn Cruise Terminal en de thuishaven van Queen Anne in Southampton.

Katie McAlister, President bij Cunard, zei: “Door de invoering van walstroomtechnologie nemen we een belangrijke stap in onze voortdurende inzet om emissies te verminderen, onze ecologische voetafdruk te minimaliseren en gezondere havenomgevingen te bevorderen. De introductie van walstroomtechnologie sluit naadloos aan bij de bedrijfsvisie en -waarden van Cunard en we zijn er trots op dat we zo’n positieve stap kunnen zetten.”

Interesse in cruisen met Cunard? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger