Cruisereiziger
BestemmingenMaidencall

Disney Dream voor het eerst in Amsterdam

Vanmorgen meerde de Disney Dream van Disney Cruise Line voor het eerst aan in Amsterdam. Het schip is met haar 350 meter een mooie klassieke verschijning.  

De Disney Dream is net als de andere vier Disney schepen onderscheidend door de look en feel van een klassiek cruiseschip. Met twee rode schoorstenen, diep donkerblauwe romp en unieke gele reddingsboten hebben de vijf cruiseschepen van Disney Cruise Line de uitstraling van Mickey Mouse. Op het achtersteven van de Disney Dream hangt het beeld van de tovenaar Mickey Mouse. Boven op het dek zijn talloze zwembaden en de water glijbaan Aqua Duck waar je met een rubberen bootje naar beneden glijdt!

Het schip heeft 14 passagiersdekken en 1.250 hutten en kan 4000 passagiers aan boord verwelkomen.

Oók cruiseschip Azamara Journey ligt vandaag aan de kade in Amsterdam bij de cruiseterminal. De Disney Dream vertrekt uit Amsterdam rond 19:00 uur, Azamara Journey een uurtje eerder om 18:00 uur.

De Disney Dream vaart na Amsterdam door naar Brugge waar ze vrijdag arriveert. Op zaterdag zullen alle gasten aan boord weer ontschepen in Southampton. Een nieuwe cruise naar Noorwegen staat dan vervolgens op de planning, waarbij ook Rotterdam op zondag 20 augustus wordt aangedaan! Er is overigens nog plek op enkele cruises van de Disney Dream in Europa (vanaf €1915).

Na 17 september 2023 vaart het schip naar Amerika, waar het de winter gaat doorbrengen in onder andere het Caribisch gebied. Vanaf Fort Lauderdale vinden dan talloze cruises plaats naar onder andere het privé eiland van de rederij, Castaway Cay.

Boek je Disney cruise natuurlijk bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Disney Dream voor het eerst in Amsterdam

 • …Verliefd…
  Leuk dat men de Disney Dream in Amsterdam belicht en het het grotere zusje is van de ook mooi gelijnde Disney Magic die al eens eerder in Mokum is geweest, maar komt er ook een reportage van de eerste Disney schip in Rotjeknor oftewel Rotterdam waar ik op zondag bij lekkere zomerse temperaturen op zondag 20 augustus het afgemeerd zag staan ?

  Vele Rotterdammers en niet Rotterdammers kwamen toen zelfs speciaal naar de Maasstad om de Disney Dream te zien, fotograferen en filmen ! Disney maakt het kind in je los viel mij op. Elegant, klassiek, modern en minder pompeus dan menig ander hedendaags cruiseschip !
  Het was voor de rondrijdende ijsco man zelfs een goudmijn en heeft mede dankzij dit klassiek gelijnde en moderne schip menig ijsje bij de Cruiseterminal verkocht. Het was niet zomaar een cruise schip, maar een die de harten van de vele bezoekers in de armen gesloten heeft, men werd er bijkans verliefd op in het stralende Rotterdamse zonnetje ! Daarom spoedde ik mij na een heerlijk bezoek aan Hoek van Holland Strand met de Metro (!) naar de Holland Amerika kade om de Disney Dream bij pakweg 25 graden Celsius te zien, een cruise maken zou wel leuk zijn.
  Jong en oud, man, vrouw, kind men genoot met de aanblik van de Disney Dream. Wat mij en velen betreft mogen vaker Disney schepen in Rotterdam komen. De kleinere Disney Magic en Disney Wonder doen in de verte zelfs denken aan de toenmalige Nieuw Amsterdam uit 1938 ook een tweepijper en een schip die helaas om geldelijke redenen is gesloopt. Wat mij betreft mag Disney en z’ n vriendjes wel vaker in Rotterdam c.q. Amsterdam terugkomen, en natuurlijk vooral Rotterdam, vooral het achterschip met de Disney figuren oogstte veel positieve bijval en daar wilde menigeen graag mee op de foto staan waaronder ik !

  Amsterdam wilt die cruiseschepen toch verbannen uit de huidige binnenstad naar de Coenhaven, dan ziet geen mens meer in de stad dat er nog mooie cruiseschepen bestaan. kunnen ze de hoeren en d e rest van de rooie buurt ook maar mee laten verhuizen naar de Coenhaven. Als dat gebeurt dan geniet Rotterdam mijn voorkeur voor bootjes met een charmant uiterlijk. Jammer dat ik zelf nog geen scheepsbezoek aan boord van een Disney schip heb gehad, dit jaar nog wel gelukkig de Costa Favolosa die OOK voor het eerst naar Rotterdam komt op zaterdag 26 augustus 2023.
  “Disney make you feel happy,” zou zo maar een leus kunnen zijn “and it did make many people happy on a Sunny Sunday 20 August 2023 in …Rotterdam !”

Reacties zijn gesloten.